15 Bin TL Gaming laptop önerisi

Bütçe
14-15 Bin TL
Fiyat artışı olmasaydı iyiydi şu an Dell var onda da yazılımsal sıkıntı olduğu söyleniyor bir de HP victus var RAM 2x4 GB ekran 60Hz.
Son zamanlarda forumda Dell g15 ile ilgili öneri ve yazı görüyorum. Kendim ben 5 aydır bu modeli kullanıyorum. Elimden geldiğince iyisiyle kötüsüyle anlattım almak isteyenlere. Size şöyle diyebilirim. Forumda olan Dell alınmamalı forumunda asıl sorunlu model sizin aldığınız değil. Evet yazılımsal sorunlar var ben inanın performansa hiçbir etkisini görmedim. Awcc diye laptobun kendi uygulaması var ve evet yazılım sıkıntısı sebebiyle şuanlık bu uygulama tam verimli çalışmıyor. Ancak yine turbo mod açılabilir ekstra soğutma ve performans için. Onun haricinde inanın ben 5 aydır başımı ağrıtan biz yazılım sıkıntısı yaşamadım. Forum da çoğunlukla modelin ısınma sorunu olduğu yazılmış ama asıl o forumu açan kişinin laptobun da olağanüstü bir ısınma problemi var ki senin ve benim laptobum ile aynı özellikte bile değil. İnanın bunlar birer kıstas. Isınma sorunu bir arkadaşında dediği gibi max 93 derece oluyor o da her oyun oynadığın da değil. Turbo modu açtığın da ise max 98 derece oluyor. Ben şuana kadar ekstrem olarak şükür 93 derece gördüm. Çoğunluk 80 90 derece arasını aldım. Oynandığım oyunlar da rdr2 forza 5 gibi oyunlardı. Ekstra soğutucu ile de daha az ısınır. Ben tavsiye ediyorum laptobu 10/10 bir cihaz değil ama ortalama 7/10 luk.bir cihaz da ve gayet performanslı bir model. 14 15kya alınabilir ama fazlası bu model için verilmez. Umarım yardımcı olmuştur.
 

Öneri yapamam ama almayı düşündüğün laptop için şöyle bir konu başlığı gösterebilirim.
 
Hocam bir ürün öneremeyeceğim ama ısınma olayını asla göz ardı etmeyin. Bilgisayarın donanımı ne olursa olsun performansı o belirliyor. İşlemci TDP değeri ve ekran kartı wattı yüksek modeller tercih etmeye çalışın. Yani sadece RTX3050 var deyip geçmeyin detaylarına inin yapabiliyorsanız. Forumlarda almak istediğiniz modelle alakalı inceleme ve sorun konularına bakın. Her modelde sorun yaşayanlar var tabii ki de ama bazılarında gerçekten aynı tipte fazlaca sıkıntı oluyor.

Biliyorum sorunuza cevap olamadım ama umarım yardımcı olmuşumdur.
Aslında ısınma konusuna ek yapmak istiyorum. Her laptop ısınıyor ama önemli olan kaç watt ile ısındığı. Özellikle örnek vercem çünkü anlatması zor. Şimdi bende 3070 laptop var 140w 11800H işlemci. Kısık fanda oyun oynarken 92 derece işlemci 83 derece ekran kartı, fan açsam da bu sıcaklık değerleri böyle ama fark şu. Fan kapalıyken gpu 83 derecede 80 90 watt tüketiyor ve doğal olarak daha az fps veriyor, fan maksimum yapınca 83 derecede 125 140 watt tüketiyor. Yani her laptop 100° olana kadar kendini zorluyor bir nevi overclock yapıyor. O yüzden uzun vadeli testlere bakın. Ben bilgisayarı bazen sabahtan akşama kadar açık tutuyorum, oyun oynuyorum ama hala stabil.
Önemli olan işlemcinin 90 derece olmaması değil yani. Hatta geçen Çağdaş Işıl'ın incelediği Asus Rog 3080Ti laptop örnek. Muadillerinden soğuk çalışıyor çünkü 3080Ti'ın güç kullanımı 3070 laptopdan az.
 
Şuan bende aynı bütçe ile laptop arayışındayım
Acer Nitro 5 AN515-55 Oyun Bilgisayarı, 15.6" FHD, Intel Core i5-10300H İşlemci, 8 GB RAM, 512 GB SSD, Harici RTX™ 3050 4 GB Ekran Kartı, Free DOS Acer Nitro 5 AN515-55 Oyun Bilgisayarı, 15.6" FHD, Intel Core i5-10300H İşlemci, 8 GB RAM, 512 GB SSD, Harici RTX™ 3050 4 GB Ekran Kartı, Free DOS : Amazon.com.tr: Bilgisayar

https://www.hepsiburada.com/hp-pavi...6P?magaza=Teknorya&url_src=and-product-detail
Aynı modelin 300 TL ucuza 3050 olanı var

Ve birde bahsettiğiniz hp victus var
 

Yeni konular

Geri
Yukarı