15 Metre RGB LED'i RGB Destekli Anakarta Bağlama

Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Software & Web Master
Odamın tavanında, masasında, raflarında ve kasa içerisinde bulunan ortalama 13-15 metre RGB LED mevcut. Bunları MSI Z370 GAMING PRO CARBON AC anakartıma bağlamak istiyorum.

Fakat 15 metre gibi bir uzunluğu çalıştırabilir mi? Amacım kumanda olmadan bilgisayar üzerinden kontrol etmek. Ses ve çeşitli efekt kombinasyonlarını kullanmak.

Piyasada akıllı telefon üzerinden kontrol edilebilen kontrolcüler mevcut fakat benim istediğim bu değil. Bilgisayar üzerinden her şeyi yapmak istiyorum. Elektrik elektronik bilgim mevcut teknik bilen arkadaşlar güçlendirme yollarını biliyorsa da yazabilir.

Son olarak ben bu anakarta kaç metre led takabilirim?

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şerit led bağlanan pinlerin verebileceği max akım bellidir. (Kitapçıkta yazmışlardır.) Ona göre kullandığın şerit ledin metrede ne kadar akım çektiğini öğrenip ona göre bağlantıyı gerçekleştir.
Evet genelde 2 metre oluyor ama ben nasıl 15 bağlarım sorusunun cevabını arıyorum. Harici rgb kontrolcü olur ama pc de başka bir program ile eşleşir trafodan güç alabilir.

O kadar uzun bir şerit led metrede 1 amper çekse minimum 15 amper güç çeker (3 pinli tek renk şerit led 1.2 amper çekiyor.) bunu anakart besleyemez zaten. İkincisi şerit uzadıkça tek yerden beslemede olmaz, 7-8 metrelik kısımda tekrardan güç vermeniz gerekir. Eğer illa anakartın programından kontrol etmek istiyorum diyorsanız. Arduino kullanıp anakartın R G B pinlerinden çıkan değerleri okutup ona göre çıkış verip arduino ile yapabilirsin. Tabi arduinoda bu gücü karşılamaz. 20 amperlik trafo alıp yada PSU güçlüyse ordan besleyip ve transistör kullanarak anakarta bağlı bir kontrol yapabilirsin. Belki başkalarının değişik fikirleri olabilir. Benim aklıma bu geldi sadece yinede bir araştırma yaparım, ileride benimde işime yarayabilir.

asus ana kartlara bakarken denk gelmiştim sanırım dediğiniz olay asus rog aura terminal ile asus ana kartlarda yapılıyor msi ın aynı şekilde ürettiği ürün var mı bilmiyorum biraz araştırdım bulamadım msi mystic ile uyumlu ürünleri burada bulabilirsin.
MSI Mystic Light RGB Aydınlatma
ürünleri incelersen vardır aradığınız tarzda bir ürün.
bu ürüne 9 adet rgb led bağlanabiliyor sanırım.(TT sync Controller Premium Edition)
Thermaltake - TT Sync Controller TT Premium Edition

O kadar uzun bir şerit led metrede 1 amper çekse minimum 15 amper güç çeker (3 pinli tek renk şerit led 1.2 amper çekiyor.) bunu anakart besleyemez zaten. İkincisi şerit uzadıkça tek yerden beslemede olmaz, 7-8 metrelik kısımda tekrardan güç vermeniz gerekir. Eğer illa anakartın programından kontrol etmek istiyorum diyorsanız. Arduino kullanıp anakartın R G B pinlerinden çıkan değerleri okutup ona göre çıkış verip arduino ile yapabilirsin. Tabi arduinoda bu gücü karşılamaz. 20 amperlik trafo alıp yada PSU güçlüyse ordan besleyip ve transistör kullanarak anakarta bağlı bir kontrol yapabilirsin. Belki başkalarının değişik fikirleri olabilir. Benim aklıma bu geldi sadece yinede bir araştırma yaparım, ileride benimde işime yarayabilir.
Görüşünüz için teşekkür ederim. Evet aklıma gelen noktalardan biri de o. Her 5metrede bir trafo ile güçlendirebilirim fakat anakarta zararı olabilir. Amacım anakartın programı ile değil bilgisayar üzerinden kontrol etmek müzik ve çeşitli efektler ile. Kumanda ile kontrol etmek istemiyorum.

RGB Android & Ios Control Ünitesi - Modifiye Malzemecisi

Bu tarz kontrolcüler var telefon üzerinden kontrol ediliyor. Ama benim amacım pc den kontrol etmek.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birde örnek veriyorum ;
Rgb Şerit Led 30 Amper Sinyal Güçlendirici Repeater GittiGidiyor'da 338257529

Bu tarz bir güçlendirici ile bağlantı yaparsam anakarta sıkıntısı olur mu?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda bir kişinin nasıl bağladığını izleyebilirsiniz. Kontrolcüden direk bu güçlendiriciye bağlıyor ve ledleri güçlendiriciden alıyor. Bende anakartdan rgb portuna rgb kablosu bağlayıp güçlendiriciye çekip ordan ledleri bağlasam nasıl olur?
Mesaj otomatik birleştirildi:

asus ana kartlara bakarken denk gelmiştim sanırım dediğiniz olay asus rog aura terminal ile asus ana kartlarda yapılıyor msi ın aynı şekilde ürettiği ürün var mı bilmiyorum biraz araştırdım bulamadım msi mystic ile uyumlu ürünleri burada bulabilirsin.
MSI Mystic Light RGB Aydınlatma
ürünleri incelersen vardır aradığınız tarzda bir ürün.
bu ürüne 9 adet rgb led bağlanabiliyor sanırım.(TT sync Controller Premium Edition)
Thermaltake - TT Sync Controller TT Premium Edition
Thermaltakei biliyorum benim tavanımda 13 metre masada 5 metre kasa içinde ortalama 2 metre led mevcut parça parça takmam gerekecek o kontrolcüye oda benim için sıkıntı olur. Yukarıdaki yanıtımda ki çözüm için ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Aparat güzelmiş. Benim arduino üzerinden bahsettiğim olayı direk gerçekleştirmişler gibi. Anakarta zarar vereceğini düşünmüyorum. Gücü anakarttan çekmediği sürece bir sıkıntı olmaz.

Odamın tavanında, masasında, raflarında ve kasa içerisinde bulunan ortalama 13-15 metre RGB LED mevcut. Bunları MSI Z370 GAMING PRO CARBON AC anakartıma bağlamak istiyorum.

Fakat 15 metre gibi bir uzunluğu çalıştırabilir mi? Amacım kumanda olmadan bilgisayar üzerinden kontrol etmek. Ses ve çeşitli efekt kombinasyonlarını kullanmak.

Piyasada akıllı telefon üzerinden kontrol edilebilen kontrolcüler mevcut fakat benim istediğim bu değil. Bilgisayar üzerinden her şeyi yapmak istiyorum. Elektrik elektronik bilgim mevcut teknik bilen arkadaşlar güçlendirme yollarını biliyorsa da yazabilir.

Son olarak ben bu anakarta kaç metre led takabilirim?

Teşekkür ederim.

konuyu hortlatacağım ama aynı anakartın wifi versiyonunu aldım. ama ışıklandırma konusunda sıkıntı yaşıyorum. sese duyarlı seçenekleri çok kötü. sesi açar açmaz hiç tepki vermiyor sürekli kırmızı yanıyor. rainbow yapsam çok hızlı değişiyor hızını düşüremiyorum. sen nasıl kullanıyorsun acaba rgb ledleri ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı