15 Temmuz'a Dair Güzel Bir Yazı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yerim destanınızı!

Kocaeli'de yerel bir gazetenin Yeliz Koray isimli yazarı güzel bir yazı yazmış. Okuyun derim.
Hocam bir de enişteden saat 4'te öğreniyor ama 4'te hiçbir şey yok. Ayrıca bombalar test bombasıydı ve bahçelere atıldı. Ev bizzat meclisi görüyor, gözlerimle izledim olanları. Ayrıca kimse siyasi ayağını araştırmadı yetmezmiş gibi malum parti önergeyi reddetti. Bir ara idam diyorlardı yalan oldu. Ülkede sözde darbe oluyor ve istihbarat başkanı hala koltuğunda oturuyor. Böyle bir şey olabilir mi? 3G ile bağlanıp kendini başkomutan ilan etti. Başkomutan dediğin ömrünü cephelerde harcamış insandır!!! Bu millet iki kitabı okumadığı için bu hale düştü.
1.Kuran-ı Kerim: Din yanlış anlaşıldı din tüccarlığı ve yobazlık moda oldu.
2.Nutuk: Laiklik dinsizlik olarak algılandı, Kemalistlere(Bende öyleyim) dinsiz denildi. Arapların bize ihanet eden bir millet olduğu unutulduğu da yetmezmiş gibi 5 Milyon hırsız, tecavüzcü katili ülkemize aldık. Yunanistan 18 adayı işgal edip gemimizi taradı ömrü boyunca İnönü'ye konuşanların sesi çıkmadı. Dolar 3.6 - Euro 4.15 oldu insanlar vergi vermekten çocuğuna et-süt-yumurta alamıyor. Hep şükretmemiz isteniyor ama bize şükredin diyenler zenginlik içinde yaşıyor.
 
Son düzenleme:
-Darbe oluyor ama ülkede 2-3 şehirde ve nedense en büyük şehirlerde sadece. Geri kalan kimsenin haberi yok televizyon-internet olmasa.
-Herkes görsün diye köprünün "sadece tek şeridi" tankla kapatılıyor.
Ya arkadaş göz göre göre insanlar ölüme sürüldü. Soruyorum, o gece herkes evinde kalsın çağrısı yapılsaydı ne olacaktı?
Neden asker-polis müdahil olmadı da sade vatandaş sokağa döküldü? Neden 200 küsur insana yazık edildi?
Cevap: çünkü bir "tarih"e ihtiyaç var. 23 Nisan gibi 19 Mayıs gibi. Sembolik. Bir lider, bir önder. Hepsi ama hepsi geçmişteki büyük başarıların yerini doldurmaya yönelik seçilmiş, tertiplenip sahneye konuyor. Ama bilmiyorlar ki asla ama asla bu şekilde tarih yeniden yazılamaz. O şanlı destanların yazıldığı dönemler, o destanlara imza atmış kişiler başka.
 
"Düşman bu kez ne İngiliz, ne Fransız, ne de Almandı… Bir zamanlar yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen, istedikleri her şey verilen “muhterem hoca efendileri”ydi." Bu kadını da "FETÖ'den" içeri atsınlar. Çünkü onlar kandırıldı bir kere. "Her şeyden habersiz masum erlerle polisi ve vatandaşı karşı karşıya getirdiler. Kardeşi kardeşe kırdırdılar!" Bu mu destan yahu? Bazı psikopatlar da o askerleri dövdü. Bu mu destan? Operatörler de harekete geçti hemen, Turkcell 1 GB 500 DK 1000 SMS, Türk Telekom 1000 DK.
 
Siyasi boyuta girmeyeceğim ama çok basitçe bir yazı olmuş. Değindiği konuya bakış açısına ben karışamam ama bazı yerlerde at gözlüğünden bakmış.
Bu dünyada söz geçiren belli başlı ülkeler salak değil. Satranca benzer. Şahın emrine piyon ayaklık eder. Bu sefer düşman bunlar değil dediği kısım güldürdü açıkçası.
Umarım yanlış anlaşılacak bir yorum yapmamışımdır. Dediğim gibi, siyasi kısmına karışmak ve tartışma başlatmak istemiyorum. Fakat ülkemizdeki herkesin hassas olaylara dahi ahkam kesmesi cahilce.
 
Arkadaşlar, evet ülkeye Fetö harekatını AKP sokmuş olabilir fakat burada yaptığınız yorumlar yanlış. Hayatınızda kaç tane modern çağda yapılan bir darbe gördüğünüzde buna tiyatro diyorsunuz ? Yapmayın etmeyin baştaki kişiye saygınız olmayabilir fakat 249 kişiye saygınız olsun. 1980 darbesinde günümüz teknolojileri olsaydı o darbe sizce başarılı olur muydu ? Ha madem tiyatro neden herkes o gün marketlere koştu ? Ana muhalefet lideri neden belediye başkanının evinde saklandı ?

Operatörler de harekete geçti hemen, Turkcell 1 GB 500 DK 1000 SMS, Türk Telekom 1000 DK.
Vodafone, adalet yürüyüşü için böyle bir kampanya yaptığında neden sesiniz çıkmadı ?
 
@Halil1905 Şunları gördükçe "destan" kavramı çok garip geliyor. Direkt tiyatro diyemiyorum zaten, demedim de. 200 küsür insan hayatını kaybetti, bu beni üzdü tabii ki de.
kopru-asker.jpg
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı