15 yaşında boy uzar mı?

dinazor06

Femtopat
Daha fazla  
15 yaşındayım, dayılarım uzun fakat baba tarafım kısa. Şu anki boyum 1.72 ve yaşıtlarımın çoğu benden daha uzun. Gece 1 gibi uyuyup sabah 10 gibi kalkıyorum. Beslenmem gayet iyi proteinimi kalsiyumumu her şeyimi alıyorum ek olarak D3K2 vitaminini de alıyorum. Ne kadar uzayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şu İnstagram'dan gördüğünüz her vitamini kullanmayın artık. Gelişim çağındasınız, tabii ki boyunuz uzayacak. Kafanıza göre eczaneden takviye almayın, genç yaşınızda kan değerlerinizle oynuyorsunuz. Zaten dengeli beslenip kalsiyum ve proteini aksatmıyorsanız ve sağlık sorununuz yoksa takviye almanıza gerek yok, kısaca uzayacaksınız gençsiniz daha.

Hocam şu İnstagram'dan gördüğünüz her vitamini kullanmayın artık. Gelişim çağındasınız, tabii ki boyunuz uzayacak. Kafanıza göre eczaneden takviye almayın, genç yaşınızda kan değerlerinizle oynuyorsunuz. Zaten dengeli beslenip kalsiyum ve proteini aksatmıyorsanız ve sağlık sorununuz yoksa takviye almanıza gerek yok, kısaca uzayacaksınız gençsiniz daha.
Hocama katılıyorum, tamam sağlık önlemi alında, bokunu çıkartmaya gerek yok gibi.

Kilona eş değer günlük proteinin al. 6 ayda bir dahiliye ye git, vitamin değerlerine baktır, kafi.

Kan tahlili yaptığımda d vitaminim baya düşük çıkmıştı doktor önerisiyle başladım ve 1aydır kullanıyorum
Hocam, doktor önerisiyle başladım şeklinde belirtirseniz gayet güzel olur.

Bir de mesela supplement üzerinden vitaminler oluyor. Günlük belirli değerde b12 almanız, omega 3 almanız, magnezyum almanız gerekir diye biliyorum, yanlışsa arkadaşlar uyarsın kesinlikle, yanlış bilgi yaymayalım.

Ben ek olarak b12, omega 3, magnezyum bisglisinat alıyorum. Sınav dönemindeyim, yemek az yiyorum, ondan dolayı. Böyle bir durumunuz yoksa önermem.

15 yaşındayım, dayılarım uzun fakat baba tarafım kısa. Şu anki boyum 1.72 ve yaşıtlarımın çoğu benden daha uzun. Gece 1 gibi uyuyup sabah 10 gibi kalkıyorum. Beslenmem gayet iyi proteinimi kalsiyumumu her şeyimi alıyorum ek olarak D3K2 vitaminini de alıyorum. Ne kadar uzayabilirim?

Anne ve babanın boy ortalamasını alarak tahmini değer söyleyebiliriz ve daha 15 yaşındasın kemik yaşına baktırırsan boyunun ne kadar uzıcağı net bir şekilde belli olur.

Dostum o zaman şu anki boyun bile uzun kalıyor ama en iyisi doktora gidip kemik yaşına baktırmak.
benimde bu arkadasla ayni ben 173 um suan 15 yaşındayım anne 162 baba 167 dayimlar falan baya uzun

benimde bu arkadasla ayni ben 173 um suan 15 yaşındayım anne 162 baba 167 dayimlar falan baya uzun
da 1 senedir duzensiz uyku beslenme duzeni yok sinir stres icerisindeydim vitamin degerlerimde eksik yeni yeni toparlanmaya başladım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı