15 yaşında fitness yapmak

Ulaş Özdemir

Centipat
Daha fazla  
15 yaşındayım, fitnessa gideceğim yaşıt arkadaşım ile. Vücudumun gelişmesini engellemek istemiyorum. Ne yapmalıyım? Vücudumu nasıl yıpratmadan spor yapabilirim? Lütfen bilgilendirin beni. Ağırlıklara girmekten yana değilim.

Fit durman için ağırlıkların altına girmene gerek yok, bir dövüş sanatına yazıl. Hiç farketmez hangisi olduğu. O da ağır gelir şınav falan diyorsan yüzmeye ya da baskete git altyapı oluşturmuş olursun ilerisi için.

Tekvandoya yazılmıştım devam edemedim , şimdi kendime bir boks torbası alacağım artık evde spor yaparız :D
Ama ağırlığa girmene gerek yok bence de. Şınav zor geliyor biraz ama squat ile mekik benim içi hiç birşey :D

15 yaşındayım, fitnessa gideceğim yaşıt arkadaşım ile. Vücudumun gelişmesini engellemek istemiyorum. Ne yapmalıyım? Vücudumu nasıl yıpratmadan spor yapabilirim? Lütfen bilgilendirin beni. Ağırlıklara girmekten yana değilim.
Hareket formlarına dikkat et ve gitmeden birçok fitness bilgilendirme videosu izle internet üzerinden. Bu arada ağırlık yıpratmaz kısa zamanlı kaslarında ağrı olur sonra daha da güçlenir. :)

Daha çok vücut ağırlığınızı kullanarak antrenman yapmaya çalışın. Çok fazla hipertrofik egzersizde bulunursanız kemik gelişiminizi yavaşlatmış olursunuz. O yüzden omurga kısmından sizi yere bastıran ağırlıkların altına girmeyin. Omzunuza halteri alıp bacak çalışmayın mesela. Ayrıca bir anda çok hızlı bir tempoda başlamayın ağırlık kaldırmaya. Bu konuda eğitmene tabi olmanızı öneririm. Size uygun programı oluşturacaktır. Uyku, beslenme vesaire bunları biliyorsunuz zaten.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı