15 yaşında milli seferberlikte askere gidebilir miyim?

19 yaşında askere gitmek normal bir durum zaten. Askere alırken yıl hesabı yapılıyor ay hesabı değil.

Hocam hiç belli olmaz dünya her an karışabilir ama şu anlık sakin gözüküyor.

20 yaşına giren tüm erkek Türkiye cumhuriyeti vatandaşları askerlik yapmaya mecburdur.
Ayrıca buradaki konu seferberlik askere alım değil gün olarak belki 20'ye girmediniz ancak yıl olarak girmişsiniz demek ki.

Biz 15 yaşında dershane çıkışı PS'e mi gitsek internet kafeye mi gitsek diye düşünürdük. Günümüz Türkiye'sinde 15 yaşındaki çocuğun düşündüğü şeye bakın.

Bu konuyu açan arkadaşla alakalı bir şey. Genel olarak bu yaşta insanların bunu düşünmesine neden olacak bir şey yok ortada şu an.

15 yaşında neyin silahlanması savaş çıksa 18 yaş ve üstündekiler gider 4 ayda neyin savaşı çıkacak?

Gerçekten savaş oyunlardaki gibi değil.

Savaşı 5v5 oyunlarınız gibi sanmanız beni deli ediyor. Şöyle düşünen kişilerin herhangi bir cephe hattında ilk 3 saat içinde kafayı yiyeceğine adım gibi eminim.
1- Ülkenin 235 bin kişilik aktif personel sahibi ordusu var neden seferberlik ilan edilsin.
2- Kimse 15 yaşındaki birini askere almaz vakit enerji ekipman para kaybı.
3- Seferberlik yaşı 19.

Mahallenin kekosundan kelebek bicak satin alinca benim paşalik seviyesi:

Kimse oyle dusunmuyor ama cocuk milliyetciymis demek ki ulkesini, bayragini, milletini seviyormus ki boyle bir konu acmis.

Sen de oyle oturdugun yerden deneyimli deneyimli konusuyorsun sanirsin 1071 Malazgirt Savasi gazisisin.

15 yaşındaki birisi savaşmı gitmeli? Umarım ironidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…