15 yaşında sanayide çalışılır mı?

Saçmalık, sakın çalışma.

Hani eğer yol masrafını+iş saatindeki yeme masrafını karşılayacaklarsa belki olabilir ama onun haricinde kesinlikle değmez bence. Zaten yol ve yemek masrafın 50 TL'yi bulur.

Dostum yaşı daha küçük ve bence ona yetebilecek para tabii nasıl harcadığına göre değişebilir fakat bu çocuk evi geçindirmeyecek veya borcu harcı yok.
Yanlış anlama bir soru sormak istiyorum. Hangi partiye oy vereceksin? Ampule basacak bir tip görüyorum da sende. Yanlış anlama gerçekten meraktan soruyorum.

Evi, borcu yok doğru söylüyorsun ama hayatı var, hayalleri var. Sanayiye gidince alacağı 50TL ile yıllar boyu çalışıp bir oyun konsolunun hayalini mi kursun?
Bu çocuk günlük 50TL alsın. Yemesin içmesin sıçmasın. 1 ayda 1500TL eder. 12 ayda ise 18.000TL. İdrak edebiliyor musun?

Karasız kaldım açıkçası günlük 50 TL maaş veriyorlar sizce bu maaş günümüz ekonomisi için ve bir çocuk için yeterli mi? Ek olarak ise sanayide çalışmak zor mu?
Afrika'da ki köleler bile daha iyi şartlar altında çalışıyor.

15 yaşındasın, daha çocuksun. Sanayi de mahvederler seni.

Hocalarım merhaba, bu arkadaşımız usta değil bir şey değil. Sanayiye yeni gidecek birisi ve hiç iş bilmeyen birine göre günlük 50₺ iyi bir para
Mart 2022'den beri yazılım ile uğraşıyorum ve geçenlerde bir şirket ile anlaştım (FREELANCE tarzı şirket) (şuan orada çalışmıyorum biraz süre istedim devam edeceğiz orası ile) saatliği 30TL dediler. Başlangıç için fena bir fiyat değil ama bir kaç ay sonra daha yükseğini talep ederdim. Ki bu arkadaş günlüğü 50TL'den bahsediyor..

Ailenizin de kafa yapısına tükürmek durumundayım hocam kusura bakmayın. 14 yaşında çocuğa yaptıkları muameleye bak. Meslek lisesine gidin turizm olur diğer meslek okulları olur onlara gidin.

Zaten çocuğa hayatın gerçek yüzünü göstermek için yapılan bir hareket olarak algılamak gerek, büyük ihtimalle babası ustaya çok fazla mobing yapmasını isteyecek ve bu çocukta maksimum 2. haftasında tıp okumak istiyorum sizce ne zaman çalışmaya başlamalıyım diye yine buraya konu açacak.

Yanlış anlama bir soru sormak istiyorum. Hangi partiye oy vereceksin? Ampule basacak bir tip görüyorum da sende. Yanlış anlama gerçekten meraktan soruyorum.

Evi, borcu yok doğru söylüyorsun ama hayatı var, hayalleri var. Sanayiye gidince alacağı 50TL ile yıllar boyu çalışıp bir oyun konsolunun hayalini mi kursun?
Bu çocuk günlük 50TL alsın. Yemesin içmesin sıçmasın. 1 ayda 1500TL eder. 12 ayda ise 18.000TL. İdrak edebiliyor musun?

Dostum bu çocuk hayatın gerçeklerini görmek için oraya gidecek yüksek ihtimal. Bu arada ampul ile buranın ne ilgisi var bilmiyorum ama, ben aday olursa İmamoğlu'na oy vereceğim. 50₺ evet çok az bir para ama zaten çok fazla çalışacağını düşünmüyorum. Sanayi bana göre gitmesi gereken son yer ama ailesi gönderecek diye ben bu tarz konuşuyorum. Yoksa kimsenin kötülüğünü istemem.

Kendine bir hedef belirle üniversite için, açığa geçip bu hedefine çalış köpek gibi. Sanayide köpek gibi çalışmaktansa, hedeflerin için köpek gibi çalışman daha iyi olur bana kalırsa.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı