15 yaşında spor yapmak için 5 kilo dumbell yeterli mi?

Muhammet.xl

Decapat
Merhaba 15-16 yaşlarindayim, 1.73 boyunda 59 kiloyum.(zayıf olduğumu biliyorum) evde bir tane 5 kilo dumbell var. Hedefim hem kilo almak hem de hafifinden göğüs, omuz ve karın çıkması. Kollarim iyi durumda, sadece ön kol yetersiz onu çalışacağım. Boyum küçük, o yüzden kas yapmanın o kadar da zor olacağını düşünmüyorum. 16 yaşıma girene kadar 6 ay içinde haftada 4 gün antrenman yapmayı planlıyorum. Ama sorun evde sadece bir tane 5 kilo var. Gelişmeme yardımcı olur mu?

Eğer planlamanı iyi yaparsan gelişirsin spor salonunda yapacağın kadar iyi olmaz fakat gelişirsin.
Calisthenics'e de bakmanı öneririm.

Merhaba 15-16 yaşlarindayim, 1.73 boyunda 59 kiloyum.(zayıf olduğumu biliyorum) evde bir tane 5 kilo dumbell var. Hedefim hem kilo almak hem de hafifinden göğüs, omuz ve karın çıkması. Kollarim iyi durumda, sadece ön kol yetersiz onu çalışacağım. Boyum küçük, o yüzden kas yapmanın o kadar da zor olacağını düşünmüyorum. 16 yaşıma girene kadar 6 ay içinde haftada 4 gün antrenman yapmayı planlıyorum. Ama sorun evde sadece bir tane 5 kilo var. Gelişmeme yardımcı olur mu?
Yetersiz. Ama dambıl almak istemezsen calistenics hareketleri ile de belli bir yere kadar gelişebilirsin. Örneğin şınav, mekik, barfiks, plank gibi hareketler de sana çok yardımcı olur.
Ön kol, karın ve göğsü sadece şınav ile de çalışabilirsin. (tamamen yeterli olmaz ama belirli bir noktaya gelene kadar yetecektir.)
Karın kası için de mekik ve plank tamamen yeterli olacaktır.
6 ay içinde şun yaparmıyım kafasından da acilen çık. Yoksa hemen sonuç bekleyip, sonucu alamayınca bırakırsın. Akışına bırak ve hayatının bir parçası haline gelecek şekilde 2 günde bir bu hareketleri yap. Zaten zaman içinde vücudunun nasıl geliştiğini kendin de göreceksin.
Protein alımına da dikkat etmeyi unutma.
! Herhangi bir sorun olursa bilgili birilerine sormayı unutma. (eklem ağrıları vb.)
Esenlikler iyi forumlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı