15 Yaşında vücudum için nasıl bir plan izlemeliyim?

Makaleler
3
Yer
Nürburgring
İyi sosyaller. 15 yaşındayım. Şu anki kilom 72, boyum 1.76 ve yağ oranım ise %20 civarlarında. Yaklaşık 7 ay önce kilo vermek ve yağ oranımı azaltmak adına spor salonuna yazıldım. Bu süre zarfında diyetime oldukça önem verdim. Spora başladığımda kilom 83, yağ oranım ise %27 civarlarındaydı. Eskiye nazaran ciddi bir şekilde kilo verdim. Ancak yaptığım diyetlerden ötürü kas kaybettim. Günlük almam gerek protein ihtiyacımı da karşılayamıyorum. Şu anki hedefim yağ oranımı azaltmak ve kas kütlelerimin artmasını istiyorum. Sizce bundan sonra nasıl bir plan izlemeliyim? Nasıl besinler tüketmeliyim? Protein tozu kullanmalı mıyım? Düşüncelerinize ve önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkür ederim.

15 yaşında diyet yapmak kadar mantıksız bi şey yok proteini yeterli alamayan biri için. 90 gram falan protein alıp bol karbonhidrat almaya ve basmaya bak, 85 kilolara falan çıkarsan düşünürsün diyet işini. Büyümek için iyi bir dönemi diyet yaparak boşa harcama. Karbonhidrat olarak kızartma harici patates ve şehriye hariç her türlü pilav öneririm.

Proteini gramı gramına almak o kadar önemli değil 10-20 gram eksik olur, pro değilsin sonuçta. Olabildiğince ev yemeği ye, çalışabilirsin bir işe gir. İstikrarlı spor yaptığın sürece beslenmeni kafana takma, durumun olduğunda beslenmene para ayırırsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı