15 yaşındakiler her şeyini çalışarak mı alıyor?

2-3 sene sonra hayatını belirliyecek bir sinava giriceksin.
Hocam ne yani tüm gününü derse mi ayırsın? Günlük tekrarını yapıp günlük işlenen konunun testini çözse şuanlık yeter. Yazında tyt için çalışır. Bunların haricinde tabi ki oyun oynucak ve oynucak vaktide kalcak. 11 ve 12.sınıfda arttıra arttıra çalışır.

Bunu diyenlerin %99.9u da ya işsizdir ya da asgari ücretle geçiniyordur.
Şu, çoluk çocuğa yazılım öğren diyenlerin hiçbiri şu yaşlarda yazılım sayesinde bir şeyler elde etmiş değiller. Adamın bilgisayarı yok gidip yazılım öğren diyorlar, tımarhanelik olduk iyice.

1495df6e1cf3f7222410505b3cebde93.png

18 yaş altındakilerin çalışmasıda çalıştırılmasıda hukuken yasak ve insan hakları ihlaline giriyor. Tabii o yaşlarda bende çalışmıştım orası ayrı. Ailenin bilgisayar alması gerekir özellikle pandemide olduğumuz için bu bir zorunluluktur güzelce anlatarak ikna etmeye çalış.

2-3 sene sonra hayatını belirliyecek bir sinava giriceksin.
Bunu diyenlerin %99'u okul hayatını tamamen başarısızlıklarla geçirmiş, eline bir kitap alıp çalışmamış insanlar. Zaten çalışsa bilirdi lise sınavı için 2-3 sene önceden kendi eğlencesini ve hayatını tamamen kısıtlayıp ders çalışmasını gerektirecek bir durum olmadığını.

Günlük düzenli dersini çalışıp eğlendiği yerde bal gibi de derece yapabilir. Ben kendi ortaokul hayatımdan biliyorum. Benim ailem ders konusunda bana baskı yapmazdı ama ona rağmen çevredeki eş, dost, akraba bana böyle derdi. Kendilerinin zihniyetleri ve çocuk eğitimleri o kadar mükemmel (!) ki hiçbirinin çocuğu adam akıllı bir okula gidemedi. Ben ise kendi yoluma bakıp hem eğelendim hem sınavımı kazandım.

16 yaşındayım onu yaptım şunu yaptım kitap sattım filan yeterince topladım parayı. Ailemden destek almadan iyi bir bilgisayar/konsol alabilirdim. Ama söyleyemedim istediğimi, onlar da teklif etmedi zaten. Çok istiyorum ama odam olmadığı için zaten biraz zor. Vazgeçtim en azından reşit olana kadar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı