15 yaşındakiler her şeyini çalışarak mı alıyor?

Şimdi anlamadığım bir yer var sınıfımda çoğu arkadaşımın bilgisayarı veya konsolu var şimdi bu arkadaşlarımın hepsi çalışarak mı aldı bunları?
Forumda ergenler birikti iyice, neyse...
Hayır, ailesinin parasıyla aldılar.
Aileme anlayamıyorum durumumuz iyi, kötü olsa tamam derdim ama para sıkıntısı yok yani.
Durumunuzu bilemem ama sorgula ve gerçekçi ol biraz. Ailenin parasını harcayacak daha mantıklı yerler var, ev geçindirmek sandığın kadar kolay olmuyor; hele de Türkiye'de. Büyüdükçe anlayacağını umuyorum.
benim yaşımdakiler çalışıp mı alıyor?
Mantığını kullanmayıp bunları takarsan sadece kendini hırpalarsın. Yaşamayı bileceksin, herşeye rağmen mutlu olmayı bileceksin. İnan, hayat sandığın kadar kolay değil. O yaşıtların belki de paranın nereden geldiğini bilmiyor.

Küçük olduğun zaman alıyorlar fakat bir zaman sonra onlarda bıkıyor haklı olarak. Ben küçükken art arda önce PS sonra PC hemen ardindan telefon aldırmıştım. Belli bir yaşa gelince hem kendinizin biseyler yapmasi gerekiyor hem de sizden bunu bekliyorlar, çünkü onlar kotalarini tamamlıyor. Ama biriktirdiniz parayi annenizin almasini anlayamadim hoş bir şey değil.

Mantığını kullanmayıp bunları takarsan sadece kendini hırpalarsın. Yaşamayı bileceksin, herşeye rağmen mutlu olmayı bileceksin. İnan, hayat sandığın kadar kolay değil. O yaşıtların belki de paranın nereden geldiğini bilmiyor.
Tebrikler. Az önce 15 yaşındaki arkadaşımız sizin sayenizde milisaniyeler içerisinde hayata göğüs geren bir adam (!) oldu.
Ailenin parasını harcayacak daha mantıklı yerler var, ev geçindirmek sandığın kadar kolay olmuyor; hele de Türkiye'de. Büyüdükçe anlayacağını umuyor
Ev geçindirmeye çocuğunun sağlıklı ve mutlu bir hayat geçirmesini de eklemen lazım. Yanlış anlaşılmasın, konsolsuz mutsuz bir hayat olur gibi saçma bir söyleme gitmiyorum ancak ailesinin durumu kötü değilse 2022 yılında evde bir PC'nin olması gerekir. Her türlü iş için lazım oluyor. Kafanızı biraz güncelleyin 2000'de değiliz.

Sonra insanlar büyüdüğünde sizin kafanızdakiler yüzünden, "biz çocukluk mu yaşadık ki..." diyor.
Forumda ergenler birikti iyice, neyse...
Halbuki daha ergenliğe bile yeni giriyor... Ve bu çocuğa "hayat sandığın kadar kolay değil" diyorsun. Mantığa bak. 15 yaşındaki bir çocuğun, geliri orta ve üzeri bir ailede normal şartlar altında ailesinin evi geçindirmesini sağlamakla alakalı bir derdi olmaması gerkeiyor.

Tebrikler. Az önce 15 yaşındaki arkadaşımız sizin sayenizde milisaniyeler içerisinde hayata göğüs geren bir adam (!) oldu.

Ev geçindirmeye çocuğunun sağlıklı ve mutlu bir hayat geçirmesini de eklemen lazım. Yanlış anlaşılmasın, konsolsuz mutsuz bir hayat olur gibi saçma bir söyleme gitmiyorum ancak ailesinin durumu kötü değilse 2022 yılında evde bir PC'nin olması gerekir. Her türlü iş için lazım oluyor. Kafanızı biraz güncelleyin 2000'de değiliz.

Sonra insanlar büyüdüğünde sizin kafanızdakiler yüzünden, "biz çocukluk mu yaşadık ki..." diyor.

Halbuki daha ergenliğe bile yeni giriyor... Ve bu çocuğa "hayat sandığın kadar kolay değil" diyorsun. Mantığa bak. 15 yaşındaki bir çocuğun, geliri orta ve üzeri bir ailede normal şartlar altında ailesinin evi geçindirmesini sağlamakla alakalı bir derdi olmaması gerkeiyor.
Hocam neden böylesiniz? Arkadaş yanlış bir şey mi dedi? Neden böyle davranıyorsunuz çok merak ettim.

Gelip de ailemden 10K'lık şey istesem utanırım şahsen. Kendi param olsa bile yine söylemeye utanıyorum niyeyse.
Birkaç sene önce olsa, orta gelirli bir ailede bile böyle uçuk şeyler istemenin 15 yaşındaki bir çocuk için bile saçma olduğunu ben de söylerdim.

Ancak maalesef şu an en kötü güncel harici ekranlı bir laptop bile 10k.

15 Yaşındayken kendim çalışarak evimi, arabamı aldım. Evlenecektim ancak yaş tutmuyordu, daha 3 sene vardı. O zamanlar Rusya'ya inşaat işçisi olarak gitmiştim... Zor yıllardı ama sahip olduğum her şeye onun sayesinde sahip oldum. Şu anda 21 yaşındayım ve 3 çocuğum var... Refah içinde yaşıyoruz hepimiz aylık gelirim 50k+

Hocam neden böylesiniz? Arkadaş yanlış bir şey mi dedi? Neden böyle davranıyorsunuz çok merak ettim.
Evet fazla agresif davrandım. Öncelikle bunun için özür dileyeyim.

Benim dayanamadığım şey, insanlar daha ergenliğe girmemiş çocuk yaştaki birine "hayata göğüs ger, git kendi paranı kazan, ailen bu yaştan sonra almak zorunda değil VS." demesi. 20-30 yaşındaki adam kazanamıyor 15 yaşındaki çocuk ne kadar kazanabilir? Bırakın kendi sorumluluklarını yerine getirdiği yerde çocukluğunu yaşasın.

Bursluluğu kazandım ve tek kuruşunu bile harcamıyorum, bu yaz büyük ihtimalle freelancer tarzı yerlerde ilan açıp birkaç liranın peşinden koşacağım. Paramı biriktiriyorum, en azından almayı planladığım laptopun parasının yarısını toplasam yeterli. Kalanı ise ailemin karşılamasını bekliyor olacağım.

Şu an birçok şeye ihtiyacım olduğu halde bursluluğumdan bir TL bile harcamadım. Aile durumu olarak TR'ye göre %60-65 seviyelerinde diyebilirim.

Belki yazın bir bilgisayarcı da işe girebilirim, gitsem zaten direkt işe alacaklarını düşünüyorum. Orada da aylık 1K TL verebilirler belki.

Ailem para biriktirmeme fazla karışmıyor ara sıra para ihtiyacı olup bursluluğumu aldılar ama sonran aldıkları parayı geri verdiler, en azından bu konuda şanslıyım diye düşünüyorum.

Maalesef, şu an kullandığım çoğu eşya ya abimin önceden kullandıkları veya kendi paramı biriktirip aldığım şeylerdir. Şimdi de alacağım laptopun yarısını karşılamaya çalışacağım. Kısaca 15 yaşındakiler her şeylerini çalışarak almıyor, illa aileden destek gerekiyor. Bu sadece 15 yaşında değil, 25 yaşındaki birisine de geçerli. 25 yaşındasın, evleneceksin paran yok ve ailen destek çıkmak zorunda kalıyor. 15 yaşında olsan da 25 yaşında olup kendi paranı da kazansan da ailen destek vermesi gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı