15 yaşından sonra boy uzar mı?

berkayaydin363

Centipat
Daha fazla  
Ben 15 yaşında 176 boyundayım. Annem 158, babam 168, abim 175. kilom 62 (yağ oranım %11) haftada 5 gün gym gidiyorum ve günde 5000 kalori (200gram protein + 1LT süt içiyorum) spora başlayalı 3 ay oldu. Boy uzatma antrenmanları yapıyorum, deadlift vs. girmiyorum, günde 9 saat uyuyorum ve saat 21:00'da uykuda oluyorum. Sırtımda kırmızı yırtıklar çıktı sizce 185 olabilir miyim? Gerçekten benim için önemli bu arada geç ergenliğim var, eskiden sınıftaki kızlardan bile kısaydım.

Aileye göre boyun zaten uzun, sülalede çok uzun birileri yoksa 185 düşük ihtimal.

Dostum sarkastik olmamaya çalışıyorum ama 15 yaşından sonra boy uzayıp uzamayacağı net şekilde bilinen bir şey. Eğer ergenliğini aşırı aşırı erken yaşamadıysan tabi uzar. sırtındaki yırtıklar için doktora git, spora gittim o yaşlarda hiç yırtık oluşmadı sırtımda.

23'e kadar vücudun gelişmeye devam eder. Boy artma konusu ise genelde 17 maksimum 18 yaşına kadar devam eder.

Boy uzattığı bilinen (basketbol, voleybol, yüzme) gibi sporlar yaparsanız 1.90 bile olursunuz. Bana çok söylendi ama gitmedim bir tık pişmanım. Şu an boyum 1.83 - 1.84 muhtemelen 1.90'ın üstünde olurdum.

Aileye göre boyun zaten uzun, sülalede çok uzun birileri yoksa 185 düşük ihtimal.

Kuzenim 183 boyunda (eskiden obezdi ve diyabet olmasına rağmen)

Spordan önce de vardı hızlı boy uzamasından oluyor diyorlar ve ben hep evdeydim.

Uzar ama 1-2 cm anca uzar. Ayrıca spordur, egzersizdir, sağlıklı beslenmedir vb. gibi şeyler sadece %1'lik sonuç gösterir. Bu işi genetik belirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…