150 FPS'den 20 FPS'ye düşüşün kaynağı HDD olabilir mi?

abc_123

Kilopat
Katılım
12 Mayıs 2016
Mesajlar
258
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, CS:GO'da normalde 150 FPS'nin altına düşmezken bugün FPS 20'nin üstüne çıkmıyor. Bilgisayarımda da anormal bir yavaşlık ve HDD'den anormal şiddetli bir ses geliyor. Normalde HDD'den böyle bir ses gelmiyordu ancak bugün HDD'nin okuma seslerini çok şiddetli duyabiliyorum. Anlık donmalar da oluyor.
Bu durumun sebebinin HDD olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Başka bir parça sebep oluyor olabilir mi? Sesten dolayı HDD'den olabileceğini düşünüyorum ben. HDD eski, 7 seneden fazladır kullanıyorum.
 
Sizdeki durumdan emin değilim fakat olabiliyor. Arada bir FPS düşmesi yediğim oyunu HDD'den SSD'ye aldığımda hiç FPS düşmesi olmamaya başladı.
 
Artı -2 Eksi
HDD'nin sağlığı ile ilgili bir program olabilir. HDD'nin sağlığını paylaşır mısınız?


Hocam ölmüş o, değiştirin :)
Hocam HDD'min sağlığını nasıl öğrenebilirim? Şu an bu mesajı atarken bile HDD'mden okuma yazma sesleri geliyor :) Sanırım sorun HDD'den. Edit: Şimdi gördüm HDD Sentinel denilmiş yukarıda hemen indiriyorum.
 
Şimdi HDD Sentinel programını indirdim ve açtım. Açtığımda HDD'min %100 sağlık ve %100 performansta olduğunu gördüm. Testi tekrarla dedim sonuç değişmedi. Çok ilginç.
 

Geri
Yukarı