150 TL PSU önerisi

mcakan

Megapat
Arkadaşlar, aşağıdaki linkte ki güç kaynağını almayı düşünüyorum. Kullananlar var mı, tavsiye eder misiniz? Başka bir marka mı alayım. Linkte ki siteden hiç alışveriş yapmadım, güvenli mi acaba? Yardım bekliyorum. Teşekkürler.
Kullanacağım sistem;
  • AMD FX6100
  • R7 250 GPU
  • 12 GB RAM
  • 120 SSD
  • 1 TB HDD
High Power 500W 80+ Aktif PFC Güç Kaynağı HPQ-500ST-H12S

Son düzenleyen: Moderatör:
Gayet iyi bir PSU alınabilir. Bilgisayarınızı besleyecektir. Az önce bir yorum yapmıştım kafanız karışır diye düzelttim.

Son düzenleme:
Merak ettim şimdi nasıl bir yorum yapmıştınız. Cevap veren arkadaşlara da teşekkürler.

Bende de High Power 500W 80+ bir PSU bulunmakta ama single rail. Sessiz olduğu için önermiştim ve single rail olduğunu söylemiştim. Sizin de single rail ne diye kafanız karışır diye yorumu değiştirdim. Yeri gelmişken anlatıyım. Multi rail daha güvenli fakat tek rail de sadece tek çıkıştan bütün 12v yi verebiliyor. Multi Rail de ise başka kanallardan da güç veriyor. Bu da PSU nuzun sıcaklığının daha fazla kanallara bölerek PSU nuzu koruyor. Single yani tek railde ise sıcaklık tek bir kanala vuruyor. Bu da kanalın ısınmasına sebep oluyor. Single railın avantajı ise tek bir çıkıştan çok daha fazla güç vermesi. Tabii bunlar küçük ayrıntılar. Eğer PSUnuz kaliteli ve 12v kanalından fazlasıyla yeterli güç veriyorsa single railın multi railın hiç önemi yok. 80+ sertifikalı kaliteli markaların yaptığı PSU lar ilk aldığınızda sorun çıkarmazsa zaten bir daha sorun çıkarmaz. High Power da çok kaliteli bir marka ki başka PSU üreticileri için bile PSU üretiyor. Eğer PSU alacak isem kesinlikle Zalman (açıkçası bence en iyisi Zalman) Corsair(güçlü fakat cızırtı sorunı varmış.) , High Power ve Seasonic ( Aerocool gelişmeye böyle devam ederse belki Aerocool ) markalarından şaşmam. Thermaltake , Dark , Antec , Frisby , Inca , Redrock , HEC gibi markalardan uzak durun. Thermaltake üst seviyede başarılı fakat düşük seviyede iyi değil. Bazıları iyilere OCZ yi de ekliyor fakat OCZ PSUlarını High Power'a ürettiriyormuş. Seasonic çoğu markaya PSU üretiyor. İşte PSU yu çok önemli bulmayan insanlar görüyorum çektikleri sorunlar da hep PSUdan

En iyisi Zalman değil aslında. Ülkemizde adı bilinmeyen markalar var. Örneğin; PC Power&Cooling, Enermax, Tagan(eskisi gibi piyasada yok), Seasonic, Be Quiet, FSP, Xilence. Özellikle Seasonic güç kaynağı konusunda bana göre en iyisi. PC Power&Cooling, Be Quiet, Xilence bizim piyasada yok. Xilence belki bulunabilir.

Sessizlik önemli benim için, 12 voltta tek kanaldan güç vermesinin daha iyi olduğunu duymuştum birkaç yerde. O da tercih sebeplerim arasında. Kaliteli diye enermax 450w almıştım ama corsairler deki gibi cızırtı sorunu vardı. O yüzden iade ettim. Zahmet edip uzun yorumlar yapmışsınız. Teşekkürler.

Seasonic PSU yu ilk üreten markadır herhalde. Baya eskiden gelme ve en iyilerden belki en iyisi. Benim bu sene en sevdiğim PSU üretici markası Zalman oldu.
Evet o markalar Türkiye de yok resmen. FSP ve Seasonic hala Türkiye de bilinen ve satılan markalar arasında.

Merhaba arkadaşlar linkteki güç kaynağı geldi bugün ama enermaxın güç kaynağında ki sorun bunda da var. Gerçi sorun mu tam bilmiyorum. Çalışırken devamlı bir cızırtı var güç kaynağında. Bazen azalıyor, bazen çoğalıyor. Ama enermaxa göre daha az. Benim evdeki şebeke elektriğin demi bir sorun var acaba. Prizi falan değiştirdim yine aynı. Eski kullandığım Cooler Masterde hiç ses falan yoktu. Nedir bu cızırtının sebebi bilen var mı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…