1500-2000 TL Bilgisayar Toplama

eminilhan

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Elimde eski bir laptop var. 16 GB RAM, İntel İ7 3. Nesil ve NVİDİA Ekran Kartlı. Bir kaç problemi var onları onarıp 1.000 ₺ bandında satmayı düşünüyorum. Üzerine de en az 600 ₺ koyacağım. 1.500 - 2.000 ₺ arası, arada CS:GO ve GTA 5 oynayabileceğim (Ağırlıklı internette geziyorum, film izliyorum) ve rahatça Photoshop ve Camtasia kullanabileceğim; yani uzun lafın kısası, bu fiyata en performanslı sistemi bana toplar mısınız ? Cüzi miktarda yükseklikler olabilir.

Eve yeni hırsız girdi telefonumu çaldılar, yeni telefon alacağım ve ses sitemi kuracağım, yoksa iyi bir bilgisayar toplayacaktım. Dolarda 5'ten büyük zaten.

Şimdiden herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun. 2000 TL'ye bir sistem toplamaya çalışacağım.

Ben böyle bir sistem toplayabildim:
Screenshot_1.png

Hocam klavye konusunda pek bir bilgim yok ama sadece monitör için bir bütçe verebilirseniz bir şeyler bakabilirim :3

Çözünürlüğü HD (720p) mi olsun yoksa Full HD (1080p) mi? Elbette çözünürlük arttıkça fiyat da artacaktır.

Son düzenleme:
Ben böyle bir sistem toplayabildim:
Eki Görüntüle 320285

Hocam klavye konusunda pek bir bilgim yok ama sadece monitör için bir bütçe verebilirseniz bir şeyler bakabilirim :3

Çözünürlüğü HD (720p) mi olsun yoksa Full HD (1080p) mi? Elbette çözünürlük arttıkça fiyat da artacaktır.
Aslında ikinci el almak daha mı mantıklı ? Veya şuanda laptobu satmayıp bir yandan daha çok para biriktirmek bir yandan bilgisayarsız kalmamak, birikim yapıncada laptobu satıp daha iyi bir sistem mi toplamak daha mantıklı ? Kafam çok karışık allahım sen şu doların belasını ver ya.

Bütçeyi 500TL falan daha artırıp Ryzen 2400G/2200G + B350/450 Anakart + 8GB 2666MHz DDR4'lü bir sistem de toplanabilir. Dolar sıkıntlı tabi çok iyi anlıyorum sizi. Bundan belki bir sene önce 1400TL ye RX580 alabilecekken dolar düşecek diye bekleyip zar zor imzadaki PC yi topladım. Boşuna fazla para verdim bir çok parçaya.

Dostum 2170 TL oldu.
G4560 + GT 1030 + 8GB 2400mhz ram
CS:GO 120+ FPS alırsın.
GTA 5 ' de 50-60 FPS alırsın

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    31,7 KB · Görüntüleme: 70
Bütçeyi 500TL falan daha artırıp Ryzen 2400G/2200G + B350/450 Anakart + 8GB 2666MHz DDR4'lü bir sistem de toplanabilir. Dolar sıkıntlı tabi çok iyi anlıyorum sizi. Bundan belki bir sene önce 1400TL ye RX580 alabilecekken dolar düşecek diye bekleyip zar zor imzadaki PC yi topladım. Boşuna fazla para verdim bir çok parçaya.
AMD'lerden hiç anlamıyorum. İntelle eş değer bir model söylerseniz anlarım. Bu yukarda ki sistem nasıl oluyor yani.

Aslında ikinci el almak daha mı mantıklı ? Veya şuanda laptobu satmayıp bir yandan daha çok para biriktirmek bir yandan bilgisayarsız kalmamak, birikim yapıncada laptobu satıp daha iyi bir sistem mi toplamak daha mantıklı ? Kafam çok karışık allahım sen şu doların belasını ver ya.
1. söylediğin için - 2. el sistem almanın riski çok fazla. Bozuk çıkma ihtimali vs. Ayrıca güvendiğin bir yer yoksa tavsiye etmem. Letgo gibi yerlerden elektronik malzeme alma taraftarı değilim.
2. söylediğin için - İkinci el ürün satmak özellikle tanıdığın biri satın almak istemiyorsa çok zor özellikle elektornik cihazlarda. Sana önerim alıcı bulduğunda hemen satış yapman.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00