1500-2000 TL Sistem toplama

Ozan Güven

Kilopat
Katılım
19 Aralık 2015
Mesajlar
3.863
Makaleler
5
Çözümler
35
İmzamdaki dizüstü son nefesini verdi verecek, Windows 10 güncellemeleri ağır geliyor artık. O yüzden ağırlıklı olarak macOS ve oyun için zaman zaman Windows'u kullanabileceğim ekran kartsız bir sistem toplamak istiyorum. Haliyle seçeceğim işlemcinin dahili ekran kartı macOS ile sorunsuz çalışmalı, bu konuda da bilgim olmadığı için size danışmak istiyorum. Overclock, 4K, render gibi bir amacım olmayacak bu sistemde. Mac herşeyiyle sorunsuz çalışsın; takılma, çökme vesaire yapmasın yeter benim için. Windows'ta kolay zaten sürücü işi:) Uzun lafın kısası sorularım şu şekilde:
  1. 1500, kesinlikle bunu almalısın diyorsanız 2000 TL ile HDD/SSD ve ekran kartı hariç (anakarttaki desteklemiyorsa harici Wi-Fi adaptörü dahil), sonradan alacağım 1050TI ile darboğaz yapmayacak bir kasa toplanabilir mi?
  2. High Sierra pek stabil değil bildiğim kadarıyla, o yüzden bu sisteme Sierra kurarsam sistem kullanımı nasıl olur, boştayken Windows'taki %100 disk kullanımı, Defender'ın fanları coşturması gibi anormal şeyler yaşar mıyım?
Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.
 
Anladığım kadarıyla alacağınız sistemde performans beklentiniz yok. O rakamlara aslında temiz bir mac mini alabilirsiniz bence bir çok açıdan işinizi görecektir.
 
Mac'i gündelik işlerim için kullanacağım, Windows'a geçeceğim oyun oynayacağım zaman da. 1050TI ile darboğaz yapmayacak ve Hackintosh ile uyumlu bir kasa toplamak istiyorum o yüzden.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı