1500-2000TL Klavye Önerisi

Bütçe
1500-2000

tunorno

Megapat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

1 haftadır yoğun araştırma içindeyim ama klavye işi farklı bir uzmanlık olduğu için isteğimi en doğru bu şekilde iletebileceğimi düşündüğümden konu açmaya karar verdim.

Çok uzun süredir Microsoft Sidewinder X6 kullanıyorum ve bozulmadan önce yedeklemek istiyorum. Membran ve Low profile olduğu için de ayrıca memnunum. Çok fazla model gezdim lakin henüz doğru kombinasyonu bulabilmiş değilim.

Öncelik sıralamam ve aradıklarım;
1- Kesinlikle sessiz olmalı, ses kırmızı çizgim (Blue Switch sesi duyunca sinir basıyor)
2- Numpad kullanmıyorum denebilir o yüzden TKL olmasından yana bir sıkıntı yok (%60 çok küçük geliyor. Oyun, yazılım ve günlük odaklı olduğum için tercih etmem sanırım)
3- Low profile alıştığım için diğer yüksek tuşlu mekanik klavyeler açıkçası rahat gelmiyor o yüzden tercih sebebidir.
4- Arka aydınlatma önemli ama her tuşun altında olmalı diye bir takıntım yok, gece göreyim yeter. RBG'den nefret ediyorum.
5- Kablosuz olması konfor açısından çok iyi olacaktır, fiyat uçmadığı sürece tercih sebebidir.
6- Modlamak gibi bir düşüncem yok ama ihtiyaç olursa lube atarız :)

Amazon Prime vb. her şeyim var, yurt dışı cihazlar da olabilir. Neredeyse her iyi model %60 ve bana çok uygun değil tekrar belirtmek istedim.

Kriterlerim düşünüldüğünde her özelliği karşılamasalar da;
Kemove K68, Ornata V3 X, Apex 3 TKL en çok üstünde durduklarım oldu ama "the klavye" yi henüz bulabilmiş değilim. (Verdiğim örnekler fiyat olarak bütçemden düşük ama illa bütçemin hepsini harcamak zorunda değilim)

Sabırla okuyup yardımcı olmaya çalışan herkese şimdiden teşekkürler.

Sevgiler ve saygılar dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Apex 3 TKL ve Razer Ornata fiyatlarını kesinlikle hak etmeyen ürünler. Bu bütçede alabileceğiniz en güzel klavye Gateron G Pro Yellow Switchli Kemove K68 olur. Yalnız Cherry MX seçmeyin sakın. Sessiz istemişsiniz ve Cherry'ler yay sesi sorunlu switchler. Zaten Gateron dünyanın en sağlam Linear switch üreticisidir. Bu yüzden Yellow switch öneririm.

Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Birçok öneride de K68 görüyorum zaten ama %60 olması beni en çok düşündüren şey açıkçası. Başka tavsiye de olursa yorumlarda bekliyor olacağım. Tekrar teşekkürler.

Ben numpadli versiyonunu aldım. Henüz elime geçmedi ama switchleri çok kaliteli. Creamy ses veriyor. Işık olarak geri kalmış ve hotswap değil. Ben sıkıntı olursa kendim lehim yapacağım için sorun etmedim. Onun dışında kablolu.
Ekstra keycaplerle geliyor. Bence tarzı herkese gitmeyebilir. Çok sade ama ben beğendim. İnternette izlediğim videolar başarılıydı. Klavye elime geçtiğimde bilgilendiririm isterseniz.

Bu ürün de güzel ama fiyat olarak bütçeyi aşıyor.

Son düzenleme:
%60'lar açıkçası ihtiyacımı görmeyecek gibi duruyor, düzgün TKL bulmak da neredeyse imkansız kriterlerime baktığımız zaman.

Gerçekten sessiz ve TKL düzgün bir öneri gelirse çok sevinirim.

Teşekkürler.

Hocam gerçekten sessiz bir klavye istiyorsanız Fnatic miniStreak öneririm. Amazonda 1 kişi satıyordu, yoksa da Sahibinden sitesinden alabilirsiniz. Ürünler 0, uyguna satıldığı için al-sat yapıyorlar. Daha sessiz mekanik zor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı