1500 Lira sistem tavsiyesi

İsmail Yüksel

Hectopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Acil Tıp Teknisyeni
Herkese merhabalar.
Bilgisayarımı orta derecede oyunlarda LOL tarzı online oyunlar oynayarak zorluyorum en fazla.
Oyun konsolum olduğundan dolayı fazla oyun bazında zorlamayacağım.
Beni 5-6 sene götürecek bir sistem kurmak istiyorum. Önerilerinize ihtiyacım var.

Toplamak istediğim parçalar;

• Anakart
  • İşlemci
  • Ekran Kartı
  • Ram
  • Harddisk
  • SSD
  • Kasa
  • Güç Kaynağı (500w)

Olabildiğince fiyatı en fazla 1500 TL civarı olacak bir sistem için önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Bu bütçede SSD konulmaz, konulmamalı. Bu bütçede sizi etkileyecek olan şey "oyun performansı".

Hiçbir bilgisayar sizi 6 sene boyunca düzgün şekilde götüremez. İleride yavaşça yenilikler yaparsınız, ömrü uzar.

Bu sistemi alın, VATAN BİLGİSAYAR - Türkiye'nin Teknoloji Hiperstore'u 'dan ;)

İşlemci: FX-6300
Anakart: ASUS M5A97 LE R2.0
RAM: GSKILL Ripjaws 4GB 1600MHz
Ekran Kartı: Powercolor R9 270X TurboDuo
HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200Rpm
Kasa: Thermaltake Versa II 500W

Toplam: 1499 TL

12V kanalından 432W değer veriyor. Kablo saklama işi HDD kızaklarının oraya oturtulup hallolur. Araştırırsan sevinirim.
970A-G46 ile sana mutluluklar o zaman. Her konuda dile getirmeyeceğim "MSI" markasının 970 chipset anakartlarını. Bıkkınlık veriyorsunuz çünkü.

Ne eksisi var söylesene, neyini beğenmiyorsun ? Gayet de sağlam anakart. Ayrıca rehabet de görüyor. LE modeli alacağıma G46 alırım bu fikrin de arkasındayım. 12V kanalından 432W veriyor da bir kaynak alabilir miyim ?

Tartışma yaratmadan, şu kaynağı sana ulaştırıyorum. Sana karşı son mesajım olsun.
MSI kategorisinin 970 chipset ve önceki seri anakartlarının hatalarını bir gör. 990FX serisi ile düzeltilebildi anca.

AMD Motherboards - VRM info database

Bu da Versa II kasasının güç kaynağının bir görüntüsü. İçerisinde Litepower 500W bulunuyor.

2014-08-23 23.36.19.jpg

Tabi araştırmak iyi. Her şey öyle bakmakla olmuyor. :) Biraz da kullanıcı yorumları okuyun. Bir çok G46 kullanan arkadaşım var. Hiç memnun olmayan görmedim. Tek bir eksisi var o da ön USB 3.0 portu olmaması. :)

Gördüğüm VRM testleri sonucunda hiç de olumlu bakamıyorum MSI markasına, kimse kusura bakmasın. Patlayacak bomba gibi duruyor afedersiniz.

Kullanıcı yorumları demişken, kasadaki güç kaynağı hakkında Vatan yorumları.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı