1500 TL AMD Tabanlı Sistem Toplama

I3 4170 islemci her türlü öndedir x4 860k'dan . fakat bütçeyi aşıp ram ve anakart değiştirebilecek durumdaysanız skylake bir sistem daha iyi olur elbette.

i3 4170 islemci her türlü öndedir X4 860K'dan.
4 çekirdek performansında Athlon az da olsa önde. Bu çekirdek mimarisinden kaynaklanıyor sanırım. Tek çekirdek puanı 2127 olan i3 hyper thread kullanıyor buna karşılık 1593 puana sahip X4 4 fiziksel çekirdek gibi çalışan 2'şer modül kullanıyor. 4 çekirdek performansında bu nedenle biraz önde diyebiliriz.

Peki RX 460 yerine GTX 1050 Tİ alınırsa X4 860K ile darboğaz yapar mı ?
Yapmaz diye düşünüyorum. i3 6100 ile RX 470 kullananlar var. Sınırda kalıyor darboğaz yapmıyor. X4 860K i3 6100'ün biraz önünde 4 çekirdek performansında. Bu değerlendirmeye göre olmaz.

Son düzenleme:
Daha önce bir arkadaşın yorumunda RX480 ile 860k'da hiç sıkıntı olmadan oynandığını yazdığını görmüştüm. Ve GTX950 ile de oynayan bir kaç kisiyi de .
Benim tahminimce darboğaz yapmaz çok zor şartlar altında kalmadıkça.

X4 860K ile RX 460 Gta 5 oynarken işlemci kullanımı bazen 90 üstüne çıkabiliyor. Daha üst bir ekran kartı ile işlemci ağırlıklı oyunlarda darboğaz yapması kaçınılmaz gibi bir şey.

2 gb yeterli olur 4bgb vram ile göz dolduracak bir performans artışı sağlamaz kart kendi limitlerini kullanıyor zaten . 4gb olan modeli yerine gtx 1050ti tercih edilebilir .

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı