1500 TL Bütçe ile AMD mi İntel mi ?

Bence x860 işlemci drr3 2400mhz ram ve senin eklediğin diğer parçalar ile daha güzel olur ilerde i5 i7 takarsın diyen arkadaşlar olacak bence 2 yada 3 yıl sonrası yok, neden derseniz 2 veya 3 yıl sonra şimdiki soket eskiyecek aynı para ile yeni nesil sistem yapılır. Örnek vermek gerekirse Bende p 67 i5 2300 vardı. İ7 3770k almak yerine Amd 8350 ve 970 gaming anakart aldım. zaten , 2 parça ömrünü doldurmuş işlemci ile aynı para gelecekti. Recep Bey in sistem tavsiyesi de güzel bir örnek teşkil ediyor. aynı set alıp işlemci x860 yapılarbilir.

Sistemi güncellemeyi düşünüyorsan Skylake işlemciden şaşma derim. Bir de ödemeyi nasıl yapmayı düşünüyorsun internet üzerinden peşin mi ya da elden taksitle falan ona göre daha uygun fiyatlı sitelerden de toplayabiliriz.

Peşin olarak ama parça parça alacağım mesela bu ay işlemci öteki ay anakart gibi.

Bence x860 işlemci drr3 2400mhz ram ve senin eklediğin diğer parçalar ile daha güzel olur ilerde i5 i7 takarsın diyen arkadaşlar olacak bence 2 yada 3 yıl sonrası yok, neden derseniz 2 veya 3 yıl sonra şimdiki soket eskiyecek aynı para ile yeni nesil sistem yapılır. Örnek vermek gerekirse Bende p 67 i5 2300 vardı. İ7 3770k almak yerine Amd 8350 ve 970 gaming anakart aldım. zaten , 2 parça ömrünü doldurmuş işlemci ile aynı para gelecekti. Recep Bey in sistem tavsiyesi de güzel bir örnek teşkil ediyor. aynı set alıp işlemci x860 yapılarbilir.

Ram: Kingston 8GB (2x4GB) HyperX Beast DDR3 2400MHz CL11 1.65V XMP Ram
İşlemci: Amd Athlon X4 860K
Ekran Kartı: MSI r7 360 2gd5 oc gddr5 2gb 128bit amd radeon dx12
Anakart: MSI H110M PRO-VD Intel H110 Soket 1151 DDR4 2133Mhz VGA&DVI Anakart

Bu şekilde nasıl olur peki ?

Peşin ve parça parça alacaksan webdenal.com tam sana göre, aynı bütçeye i3 6100 işlemci sığdı ve kasayı da farklı bir marka seçtim.

Adsız.png

kâğıt üstünde intel gözüküyor. Sentetik testlere pek inanmıyorum. Ben kendim geçen ay fx8350 tabanlı sistem aldım. çok memnumum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı