1500 TL DDR4 işlemci-RAM-anakart önerisi

dystopia

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Başlıkta da belirttiğim gibi 1500 liraya işlemci ram ve anakart satın almayı düşünüyorum. After effects,kurgu ve oyun ile de ilgileniyorum. Bu fiyat aralığında tercihen overclock yapılan ve geleceğe yönelik bir sistem toplaya bilirmiyiz? Yoksa i3 bir işelmci satın alıp iyi bir anakart almak daha mı geleceğe yönelik doğru bir tercih olur. Şu an elimdeki mevcut bileşenler;
Msi r7 370 gaming 2g OC
Samsung evo 850 250gb ssd
Xigmatek XTK-TB-0600A Tauro 600W 80Plus Bronze psu

Aklımdaki bileşenler ise;
MSI Z170A PRO Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3400MHz(O.C.)
Intel Core i5 6600K Soket 1151 3.5GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci
Kingston 8GB (2x4GB) HyperX FURY Black Series DDR4 2666MHz CL15 1.2V XMP Ram

Sizce böyle bir sistem toplamalı mıyım yoksa i3 işlemci alıp daha güzel bir anakart satın alıp ileride işlemciyi yükseltmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yorumun için teşekkür ederim. Merak ettiğim şey anakart'ın ucuz olmasından dolayı sıkıntı yaşar mıyım? Sonuç itibariyle overclock yapacağım ve kullandığım parçaların zarar görmemeleri benim için önemli.

Arkadaşlar almayı düşündüğüm bir diğer anakart olan z170 pc mate şu an indirimde sizce hangisi daha tercih edilebilir bir anakart acil cevap verirseniz sevinirim.

Pek fazla yorum gelmiyor. Sebebini bilmiyorum ana anlaşılan soru sormak yardım almak için yanlış bir platform seçtim. Zira bir iki iyi insan dışında konulara ilgi gösteren insan neredeyse yok.

Z170 serisi bir anakart ile k serisi bir işlemciye oc yapıla bilineceğini zaten biliyorum. Bilmediğim nokta ise hangi seçimlerin daha iyi olduğu. Örneğin pc mate ile OC yaparken bir performans alamayacaksam bunun bir mantığı olmayacak. Fakat eminim burada bu bileşenleri kullanmış veya kullanan arkadaşlar vardır. Ricam onlardan yorumlar almak. Günümüzde ve ülkemiz şartlarında bir bilgisayar toplamak ekonomik açıdan oldukça güç. Bu yüzden bu tarz seçimlerde tecrübeli ve bilgili arkadaşlardan yardım almak istiyorum. Umarım yardımcı olacak sizin gibi insanlar çıkacaktır.

Z170 serisi bir anakart ile k serisi bir işlemciye oc yapıla bilineceğini zaten biliyorum. Bilmediğim nokta ise hangi seçimlerin daha iyi olduğu. Örneğin pc mate ile OC yaparken bir performans alamayacaksam bunun bir mantığı olmayacak. Fakat eminim burada bu bileşenleri kullanmış veya kullanan arkadaşlar vardır. Ricam onlardan yorumlar almak. Günümüzde ve ülkemiz şartlarında bir bilgisayar toplamak ekonomik açıdan oldukça güç. Bu yüzden bu tarz seçimlerde tecrübeli ve bilgili arkadaşlardan yardım almak istiyorum. Umarım yardımcı olacak sizin gibi insanlar çıkacaktır.
Gigabyte.com.tr sitesini aç orada hız aşırtma (OC) serisi anakartları tıkla paran hangisine yetiyorsa onu al, bu kadar basit. Panik yapma.(y)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı