1500 TL Ekran kartı, işlemci ve anakart önerisi

Tek alırsan olur. Marka değil, model önemli ama Everest ve Frisby PSU sakın alma. Corsair dediğin de büyük ihtimalle VS serisi o yüzden onu da alma. En iyisi TT gibi gözüküyor. PSU için bütçen ne kadar?

İşte kasa hariç tüm her şeye 2200 TL civarında bir bütçem var. Alacağım parçalar da yukarıda yazıyor zaten. PSU olarak şu gözüme çarptı bi bakar mısınız?:

ZALMAN ZM400-LE SERİSİ 400W GÜÇ KAYNAĞI
 
RAM'leri tek almanı öneririm. Zotac alabilirsin 5 yıl garanti veriyorlar. Bulursan Galax ya da Gigabyte da alabilirsin.

Adsız.png


Şu şekilde oldu ne dersiniz?
 
Marka olarak bir şey söylenemez. Genel olarak böyle bir sorun yok. Modele ve anakarta göre değişir. Mesela ben Gskill bellekleri sorunsuz 3200 MHz hızında kullanıyorum.
 
O zaman 700 liraya RAM ve PSU önerilerim:
RAM: G.Skill RipjawsV Kırmızı 8GB 3000MHz DDR4 Gaming (Oyuncu) Ram (F4-3000C15S-8GVRB) - incehesap.com
PSU: Hydro 600W 80+ Bronze Güç Kaynağı
Kalan paraya da anakartı Asus B350M-A yapın. Kasanız var mı?

Evet kasam var. Linkteki RAM sanırım benim attığımla aynı. Sadece benimki dualdi sanırım. PSU'da bana kaç watt yetecek bunu nereden anlayacağım. Yada bu sisteme ne kadar gider bir tahmin edebilir misiniz. Çünkü Gordon Freeman 400-450W yeter demişti ve sizin 600W bir PSU önerdiğinizi görüyorum. Bilgisizim, önemli olan başka şeyler varsa aydınlatın lütfen.

Anakartı değiştirmemin ne gibi bir yararı olur ki? Düşündüğümüz anakart A320M-K idi.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı