1500 TL sistem tavsiyesi

1500 TL bütçem var. Monitör dahil bir sistem toplamak istiyorum.
1 TB HDD olması şart değil, genel olarak Online oyunlar oynuyorum ama yeri gelir GTA, Battlefield gibi oyunları da oynarım canım sıkıldıkca.
Piyasada olan parçalardan örnek verirseniz sevinirim.
Ben de minimum bütçe ile verimli bir bilgisayar için uğraşıyorum. Siteleri 2 aydır takip ediyorum ve indirim yakalayarak bu sisteme başladım. 2. el de önerebilirim tabi ;
Amd Athlon X4 840 : Aliexpress üzerinden 97 TL ( Alındı ) ( 2. El )
Msi A68 E-33 V2 : 137 TL ( Yeni )
Dizüstü bilgisayarımdan kalma SSD 120 GB Sandisk ,
Seagete 500 GB 7200 RPM : 110 TL ( Yeni )
G.Skill Ripjaws 2400 MHZ RAM ( Apu için olmazsa olmaz :) ) : 150 TL ( İkinci El)
Güç kaynağı alınmadı Zalman 400W almayı planlıyorum. 130 TL
Monitör 2. el almayı planlıyorum, 1080P benim işimi görücek bu konuda, piyasası ortalama 150 TL
Ekran kartı almadım henüz, bütçeme göre R7 240 ile 1050Tİ arası bir şey alacağım. R7 240 dersek 200 TL
Kasa olayını tamamen kendi işçiliğim ile üreticem. Ahşap çalışma masamın üstünü kesip polikarbon şeffaf levha koyup, altına da bileşenleri sabitlicem. Önümüzdeki günlerde umarım paylaşımını yapıcam sizlerle.

Bu sistemi ben de topluyorum, rakamları toplayacak olursak 974 TL tutuyor. Belki sana bir fikir verebilir.
 
Ben ileride R7 240 yerine başka bir kart takmayı planlıyorum. Şimdilik böyle bir şey bulabildim. Ayrıca boş demir kasaya para vermem ben içinde illa PSU olacak.
Screenshot_2017-06-10-20-40-15.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir beğeniyi fazla görmeyin, idindim didindim akakce n11 webdenal falan her yerden kıyasladım. Arada pek fiyat farkı olmadığından en ucuz yer olarak bu konuda Bilisimport'u tercih ettim. Site güvenilir ancak, biliyorsunuz ki sonuçta E-Ticaret. Ne olacağını hiç bir sitede bilemezsiniz. Gerek Vatan, gerek Sinerji gerekse de Teknobiyotik ve aklıma gelmeyen niceleri.

Konuyu fazla uzatmadan sistemi gösterip yorumlamak ve artı ile eksilerinden bahsetmek istiyorum. upload_2017-6-12_6-35-56.png

+Bu bütçeye göre gayet mükemmel bir sistem.
+Bütün oyunları oynatabilecek kapasiteye sahip. (İstisnai oyunlar ve grafik ayarları hariç.)
+Ram ve işlemci uyumu maksimum seviyede.
+Depolama oranı gayet iyi ve kaliteli bir disk.
+DDR3 bir sistem olsa da ilerde yükseltilebilir. (İşlemci yükseltmeni tavsiye etmiyorum. FX Serisi tam bir fiyasko!)
+İlerde ekran kartı takılıp ekstra performans alınabilir.
+Birkaç sene boyunca çıkacak oyunları yapılan yükseltmelerle rahatça açar ve oynatır.
+Anakart bana göre artık alınmaması gerekse de bu bütçe için oldukça ideal ve alınabilir. Performansından kuşkun olmasın. Ayrıca anakartta HDMI girişi bulunuyor.
+- Monitörü 19.5 inç ve tam fiyatına uyuyor diye tercih ettim. Aynı fiyata 18.5 inç Viewsonic ve AOC'un yakın çözünürlükte monitörleri var. (Bu monitör 1600x900 diğerleri 1766x763) Tepkime süreleri aynı.

- Olarak gelecek olursak;
Sistemdeki kasa maalesef biraz vasat. İleride upgrade edilmesi gereken parçalardan biri. Çünkü içindeki güç kaynağının 400w iletip iletmediği kuşkulu.

-Monitör artık bir nevi tarihi eser. Forumda kime sorarsan sor 1080 piksel altındaki monitörler artık tavsiye edilmiyor. Ancak bu bütçeye göre 1080 piksel monitör şart değil. Hatta bu sistemki APU yani işlemciyle tümleşik ekran kartı zaten kesinlikle 1080 piksel oyunlar için değil.(Minecraft,cs:go tarzı giriş seviyesi oyunlardan bahsetmiyorum.)

-Anakart dediğim gibi, ben önermem ama eski olduğu için.Alınmaz değil. Ancak yine tekrar tekrar yineleyerek söylemem gerek ki bu bütçeye göre bulunmaz nimet.

-+Sistemi almaktan kaçınma derim. Vatan bilgisayarda aynı sistemi 50-150 lira arasında değişkenlik göstererek bulabilirsin.

İyi sosyaller arkadaşım. Aklına takılan soru olursa etiketleyebilirsin veya cevap yazabilirsin. Her tür öneriyi yapabilirim. Düşük bütçe bağlamında kendim hariç herkese rahatça tavsiye verebiliyorum bu da ilginç bir yanım :)
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı