1500 TL'ye film arşivi için harici depolama olarak ne alınmalı?

ha_kan78

Hectopat
Katılım
23 Ocak 2020
Mesajlar
11
Yaklaşık 10 senedir kullandığım emektar 1TB HDD de film izlerken takılma ve kopyalamada hatalar vermeye başladı. Kontrol ettiğimde bad sectorler oluşmaya başlamış.
Eskiden olsa bad sectorler için kafa yorardım ama zaman kaybı geliyor artık.
Elimdeki arşivi klasikler, Star Wars vb. alacağım yeni HDD veya SSD'ye aktaracağım. Yeni indiridiğim filmleri bu sürücüye aktarıp, izleyeceğim ve genelde begenmiyorum. 10-35 GB arasında belki sürekli copy delete yapacağım bu tempoya uzun süreli dayanacak cihaz arıyorum.
Diskli sürücü almak istemiyorum ama SSD'ler bu konularda ne kadar dayanıklı bilemiyorum. 1 TB e kadar Max 1500TL bütçe için önerileriniz ne olur?
Dosya boyutları yüksek olduğundan gene HDD mi almalıyım? Ne yapayım?

Görüşlerinizi bekliyorum.
 
Dahili veya taşınabilir hard disk istiyorsan kesinlikle Seagate markasından veya bunlardan tedarik eden diğer markalardan uzak dur. Düşük bütçede genelde Barracuda model diskleri kullanılır ve bunlar gerçekten kötüdür. Western Digital ve Toshiba dar bütçede çok daha başarılıdır.

Günümüz SSD'lerin dayanıklılığı artık hard disklerden kötü değildir. Dandik bir model değilse SSD tercih edilebilir. Taşınabilir modellerinden emin değilsen veya içine sinmezse dahili bir SSD alıp ona uygun bir USB disk kutusuna yerleştirerek kendi taşınabilir SSD'ni hazırlayabilirsin. Kullanıcı yorumlarına çok bakmadım ama incelemelere göre Kingston XS1000 gayet güzel gözüküyor. Neredeyse flash bellek kadar küçük ama hard disklerden çok daha hızlı ve hafif bir taşınabilir SSD.
 
SSD ye geçiş konusuna bende sıcak bakıyorum. Hatta fiyat performans olur mu bilmiyorum ama Patriot Burst Elite SATA 3 960 GB SSD 2,5 inç bir SSD alıp kutuya koyarak kullanmayı düşünmüştüm ama emin olamadım. önerir misiniz ?

AhmetM05 ,evet bunuda alternatif olarak değerlendireyim.Toshiba olması ve max fiyat sınırında olması güzel. teşekkür ederim.
 

Geri
Yukarı