1500 TL'ye İş İçin Dizüstü Önerisi

kaanhh

Kilopat
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
33
Merhaba,
Yeni aldığım Corsair Force GS SDD'nin 5-6 yıllık bilgisayarımda kendini HDD hissetmesi sonucu bilgisayarımı yenilemeye karar verdim.
İş bilgisayarı olarak kullanacağım, render alacağım için oyunla hiç işim olmayacak. Bunun dışında işlemcisi yeni modellerden İ5 Haswell, USB 3.0, bluetooth 4.0 gibi yeni teknolojiler içerirse harika olur. İşletim sistemi freedos olsun. Bütçe 1500 TL. Ben bir kaç model buldum.

HP ProBook 450 G1 Dizüstü Bilgisayar(E9Y54EA)| HP® Türkiye 1.433,26 TL (i5 4200M - HD4600)
HP ProBook 450 G1 Dizüstü Bilgisayar(E9Y39EA)| HP® Türkiye 1.559,64 TL (üstteki modelin 8750m ekran kartılısı)
MSI CX61 2OC-408XTR Notebook , laptop , notebooklar , laptoplar , en ucuz laptop fiyatı 1,337.50 TL (i5 4200M - GT 720M)

Şimdiden teşekkürler.

- - - Güncellendi - - -

Bu hafta almam gerekiyor arkadaşlar, öneride bulunacak kimse yok mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Lenovo kesinlikle önermiyorum. Bilginiz olsun, işletim sisteminin lisans kodu BIOS'a sabitleniyor bu yüzden farklı bir işletim sistemi kullandırmıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dell Inspiron 5521 G33F81C Freedos Notebook - Gold.com.tr

Hocam kendim kullanıyorum ve DELL gerçekten çok kalitelidir, dedem de çok eski 10 senelik bir modeli var halâ kullanıyor, ne ısınma nede kronik laptop sorunları. Batarya süresi gerçekten güzel, ilk aldığımda 6 saat boyunca kullandığımı hatırlıyorum. (tabi oyun dışında) Eğer bulabilirseniz almanızı tavsiye ederim, görüntüsü gerçekten ofis havası katıyor insana. 1525 TL civarı almıştım 1 sene kadar önce. Halâ en ufak bir fan sesi, ısınma vs. yok tavsiye ederim.

- - - Güncellendi - - -

Şimdi birkaç siteden baktım, yaklaşık 1750 TL civarı, İ7 modelleri ise 2200 TL, kur yükselişinden dolayı biraz fark var arada.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet bence de Dell, ama şuan piyasadaki modellerinden isteğime göre bulamadım. HP Probook da 4200M HD 4600 ile render performansı nasıl olur acaba? 4200m+AMD 8750m nasıl gider? Genelde CUDA için nVIDIA öneriyorlar ama bilemedim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, laptop ile render işine girilmez. :D 3DMax gibi programlar için özel ekran kartları var, bu ekran kartlarının aynı fiyata denk oyun ekran kartlarıyla bile aralarında 7-8 saniye fark oluyor render işleminde. Fakat oyunlarda yakalamıyor tabi. Render için laptop almak isterseniz, söylediğiniz rakamın 3 katına çıkmanız gerekir, ancak bu gene aynı fiyata toplayacağınız bir masaüstü kadar performans veremez. Eğer diyorsanız ki; "Ben teknolojiyi yanımda severim", o zaman kesenin ağzını baya bir açmanız gerekir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Render derken, aslında öyle GB larca videolarla her gün yapmayacağım. 100-200 MB videoları ufak çapta düzenlemeler yapacağım. Ofis ile ev arasında kullanacağım. Office, vegas, photoshop gibi programlarla iş yapacağım. Yukarıda verdiğim ilk model bu istediğimi karşılayabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Photoshop da vs. sorun yaşayabilirsiniz zira ekran kartı yetersiz olacaktır. Ayrıca bahsettiğiniz ilk link açılmıyor. Aralarında bir 8730M farkı var o da 300 TL eder herhalde. :D Ben photshop da kullanıyorum, bahsettiğiniz ufak çaplı taramalarda sorun çıkartacağını da zannetmiyorum. MSI ile Dell arasında ise ilk olarak depolama ve ekran kartı farkı var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı