1500₺'ye GTX 1050 Ti alınır mı?

Yer
İzmir
Uzun zamandır bu ekran kartına bakıyorum. Fiyatı ilk baktığım zamanlarda 800₺ civarındaydı. Ancak şu son dönemde özellikle çok arttı. Hepsiburada'da MSI Gaming X modeli 1560₺’ye satılıyor şu an. Geçenlerde de RX 570'e denk geldim ve fiyat olarak ikisinin karşı karşıya koymuştum ki 1060 ile denk diyenleri gördüm. Şimdi sistemim şöyle;
  • Windows 10 Pro 64bit
  • AMD FX6300
  • Asus GTX 550 Ti
  • Kingston 1600 MHz DDR3 8 GB RAM
  • 120 GB Asus SSD
  • 1 TB 7200 RPM HDD (Bad Sector'den muzdaribim ancak kendimce biraz çözmeme rağmen daha fazla yayıldı ve Windows'a zarar verdiği için SSD aldım.)
  • 500 Watt PSU (80+ bronze diye hatırlıyorum ancak markayı hatırlayamadım fakat iyi bir şeydi 6 ay önce eskisi sorun çıkardı bunu aldım.)
  • Asus LB'li bir modeli anakartı ama tam hatırlayamadım maalesef.
Sonuç olarak daha yeni sayılabilecek PSU aldım ve 1050 Ti'a 1500 vereceğime daha güçlü olan RX570 almak daha mantıklı ancak istenilen 600 Watt bu kart için. Yani 800₺'ye hayal kurduğum kartın 1500₺ olması ayrı bu fiyata hadi tamam deyip daha güçlüsü PSU'dan ötürü alamamak ayrı düşündürüyor. Beni aydınlatırsanız sevinirim.

Ayrıca sistemimi yeni nesile taşıyayım diye düşündüm Ryzen falan ama her şeyi baştan kurmam gerekeceği için şu anlık her sistemime oturabileceği nadide donanımlardan olan ekran kartına öncelik verdim ve bunu ayrıca sebebi Cities Skylines'ta kurduğum şehir kalabalıkştıkta tabii mantıklı olarak belli bir yakınlaştırmada FPS 18'lere kadar düşüyor. Şimdilik sadece ekran kartı bunu çözmeye yeterli olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 1050ti ile bütün oyunları ultra ayarlarda oynayabiliyorum. Daha önce "sözde 1050tiye denk" olması gereken RX560 ekran kartını denedim. Pubgde low ayarlarda bile 30 fps alan bir ekran kartıydı. RX570 eğer RX560ın 10-15 katı derecede performans gösteren bir ekran kartı değilse boşver. Hatta amd ekran kartı hiç alma derim. Tabi mining yapmicaksan. 1050ti veya 1060 al rahat et.
2200e 1070 Ti satıyorum 1500 e 1050 mi satabiliyorlar ilginç ya.
1070ti 3-4k bandında bir ekran kartı. Sen o kadar ucuza satıyosan bi sıkıntı vardır o kartta :D Ayrıca adam 1050ti fiyatından bahsediyor 1050 değil.

Ben 1050ti ile bütün oyunları ultra ayarlarda oynayabiliyorum. Daha önce "sözde 1050tiye denk" olması gereken RX560 ekran kartını denedim. Pubgde low ayarlarda bile 30 fps alan bir ekran kartıydı. RX570 eğer RX560ın 10-15 katı derecede performans gösteren bir ekran kartı değilse boşver. Hatta amd ekran kartı hiç alma derim. Tabi mining yapmicaksan. 1050ti veya 1060 al rahat et.

1500 TL parayı 1050 Tİ vermek hiç etmektir. RX570 aldım gayet memnunum. Driver vs. hiçbir sıkıntı yaşamadım. Hatta gayet memnunum iyi ki AMD almışım diyorum. 1500 TL fiyata RX580 almak en mantıklı seçenektir.

1070ti 3-4k bandında bir ekran kartı. Sen o kadar ucuza satıyosan bi sıkıntı vardır o kartta :D Ayrıca adam 1050ti fiyatından bahsediyor 1050 değil.
1070 Ti ikinci el fiyatları FrontPage.'nin söylediği civarlarda. 1050 Ti bu kadar pahalıya alınmaz.

RX 580 öneririm.
Sapphire Pulse Amd Radeon RX 580 4G OC 256 Bit GDDR5 (DX12) Fiyatı

Alınmaz. RX 570'e 500W PSU yeter. Yalnız darboğaz olacaktır.
Ayarları çok çoşturmadıkça sanırım gtx 550 Ti'a nazaran her türlü uçurur bu kart beni diye düşünüyorum. Zaten daha sonra işlemcimi yükselticem falan derken mecburen sistemimi yenileneceğim.
1500 TL parayı 1050 Tİ vermek hiç etmektir. RX570 aldım gayet memnunum. Driver vs. hiçbir sıkıntı yaşamadım. Hatta gayet memnunum iyi ki AMD almışım diyorum. 1500 TL fiyata RX580 almak en mantıklı seçenektir.
Ama şöyle de birşey var. Nvdia hep pahalı ve daha az güç ile daha fazla performans, Amd ise daha uygun fakat daha fazla güç gerektirir diye kafamda canlanıyor ki ben bu sistemi toplarken de öyleydi, şuan biraz daha kırıldı bu ama hala öyle.
500 watt minimum istiyor rx580. Bunun minimum olması tam performans ile çalışmayacak demek. İllaki Amd kart alacaksam bir psu da almam lazım.

Hepinize teşekkür ederim ama 1050 Ti için sanırım indirim bekleyeceğim. Zaten yeni kartlar da çıkıyor. Umarım ucuzlar.

İyi bir 500W PSU RX 580'e yeter. Minimum olması tam performans ile çalışmayacak demek değildir. Zaten eğer diğer bileşenler çok fazla güç tüketmiyorsa 400W PSU bile çalıştırabilir. Evet AMD'nin TDP değeri genelde Nvidia'dan yüksek olmuştur fakat çok daha uyguna çok daha fazla performansı seçmek varken neden daha düşük bir performansı tercih edesin? Eğer mining yapmıyorsan o aradaki TDP farkı elektrik faturasını çok az etkileyecektir.

RX 580 daha ucuza satılırken GTX 1050 Ti alınmaz.

1500 TL ye RX 580 bile alınır ki 580 neredeyse 1070'e kafa tutuyor ama benim tek derdim fps değil teknoloji olarak hangisi önde onu merak ediyorum açıkcası.

İyi bir 500W PSU RX 580'e yeter. Minimum olması tam performans ile çalışmayacak demek değildir. Zaten eğer diğer bileşenler çok fazla güç tüketmiyorsa 400W PSU bile çalıştırabilir. Evet AMD'nin TDP değeri genelde Nvidia'dan yüksek olmuştur fakat çok daha uyguna çok daha fazla performansı seçmek varken neden daha düşük bir performansı tercih edesin? Eğer mining yapmıyorsan o aradaki TDP farkı elektrik faturasını çok az etkileyecektir.

RX 580 daha ucuza satılırken GTX 1050 Ti alınmaz.
Peki Rx 580 için Msi armor 8gb mı, sapphire pulse 8gb mı? Hatta daha önemlisi 8 gb mı, 4gb mı?
Sapphire markasını elbette görüyorum sürekli ama msi her zaman daha oturaklı, daha yazılım destekli ve bilindik olduğu için msi hep bir adım önde benim için. Sapphire marka kullandınız mı daha önce bunu da merak ettim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı