Uzun zamandır bu ekran kartına bakıyorum. Fiyatı ilk baktığım zamanlarda 800₺ civarındaydı. Ancak şu son dönemde özellikle çok arttı. Hepsiburada'da MSI Gaming X modeli 1560₺’ye satılıyor şu an. Geçenlerde de RX 570'e denk geldim ve fiyat olarak ikisinin karşı karşıya koymuştum ki 1060 ile denk diyenleri gördüm. Şimdi sistemim şöyle;
Ayrıca sistemimi yeni nesile taşıyayım diye düşündüm Ryzen falan ama her şeyi baştan kurmam gerekeceği için şu anlık her sistemime oturabileceği nadide donanımlardan olan ekran kartına öncelik verdim ve bunu ayrıca sebebi Cities Skylines'ta kurduğum şehir kalabalıkştıkta tabii mantıklı olarak belli bir yakınlaştırmada FPS 18'lere kadar düşüyor. Şimdilik sadece ekran kartı bunu çözmeye yeterli olur mu?
- Windows 10 Pro 64bit
- AMD FX6300
- Asus GTX 550 Ti
- Kingston 1600 MHz DDR3 8 GB RAM
- 120 GB Asus SSD
- 1 TB 7200 RPM HDD (Bad Sector'den muzdaribim ancak kendimce biraz çözmeme rağmen daha fazla yayıldı ve Windows'a zarar verdiği için SSD aldım.)
- 500 Watt PSU (80+ bronze diye hatırlıyorum ancak markayı hatırlayamadım fakat iyi bir şeydi 6 ay önce eskisi sorun çıkardı bunu aldım.)
- Asus LB'li bir modeli anakartı ama tam hatırlayamadım maalesef.
Ayrıca sistemimi yeni nesile taşıyayım diye düşündüm Ryzen falan ama her şeyi baştan kurmam gerekeceği için şu anlık her sistemime oturabileceği nadide donanımlardan olan ekran kartına öncelik verdim ve bunu ayrıca sebebi Cities Skylines'ta kurduğum şehir kalabalıkştıkta tabii mantıklı olarak belli bir yakınlaştırmada FPS 18'lere kadar düşüyor. Şimdilik sadece ekran kartı bunu çözmeye yeterli olur mu?
Son düzenleyen: Moderatör: