15000 TL bütçeli bilgisayar için işlemci tavsiyesi

sedo0123

Kilopat
Katılım
1 Ağustos 2014
Mesajlar
231
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam!
Geçtiğimiz günlerde sistem önerisi için bir konu açmıştım. Ekran kartı, RAM, PSU, SSD, HDD, işlemci soğutucusu ve kasama karar verdim lakin işemci konusu kafamı karıştırdı. İsteğim, oyunlarda performanslı olsun, enstrümanla parça kaydı yaparken sıkıntı çıkarmasın ve beni en az 5 yıl idare edebilsin. Bana bu isteklermi göz önünde bulundurarak hangi işlemciyi önerebilirsiniz? Hazır bu kadar bütçe ayırmışım alabildiğimin en iyisi olmasını istiyorum. Bir de şu Ghz işlerine de anlam veremedim. 6700k 4.0GHz'de çalışırken 6800k 3.6Ghz'de çalışıyor. Bunun sebebi, performansa etkisi gibi unsurlara da açıklık getirebilirseniz sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
GHz her şey demek değil. Performansta çok büyük bir etkisi yok. Bunun üstüne bir sürü videolar var. İngilizcen varsa araştırıp bilgi sahibi olabilirsin. 15000 TL ciddi bir rakam, buradaki arkadaşlar umarım kafalarına göre yardımcı olmaz. Ne herkesin alışık olduğu bir rakam, ne de herkesin her gün topladığı bir sistem değil.
 
6700K işlemcisinde 4 çekirdek(8 thread) var. 6800K de ise 6 çekirdek(12 thread) var. İşlemcinin kağıt üzerindeki gücünü çekirdek sayısı ile frekansını çarparak bulabilirsiniz fakat bu her zaman gerçek hayatı yansıtmaz.
Madem bu kadar bütçeniz var, size X99 öneriyorum. 6850K + 16 veya isteğe bağlı olarak 32GB DDR4 RAM + GTX 1080 bu bütçeye yakışır. Ayrıca bu bütçenin fazla olduğunu da düşünüyorum. Müzisyen bir tanıdığım var ve i7 6700 ile işini fazlasıyla görüyor. Oyunlardan zaten hiç bahsetmiyorum çünkü onlar bü sistemlerde her türlü çalışacaktır.
PSU olarak kaliteli(en az +80 bronze) 600 Watt bir PSU işinizi görecektir.
HDD sizin isteğinize kalmış. WD markasının black veya blue modellerinden ihtiyacınıza göre alın.
SSD için artık M.2 şart. Samsung 950 M.2'den alabilirsiniz. Yine de Sata bir SSD de bulunsun derseniz Samsung 850 EVO veya PRO alın. 128 GB'den sonrası benim gözümde fazla oluyor fakat size 256 GB öneririm. Yine de depolama konusu kişiye özeldir.
İşlemci soğutucu için H100i gibi bir sıvı soğutma kullanabilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı