15000 TL İş Amaçlı Sistem Toplama

Bence ekran kartında AMD tercih edilmemeli, en azından şimdilik, ama işlemci olarak Intel çok kötü. Benim tercihim de AMD olacak. Bahsettiğiniz işlemciler çok güçlü işlemciler, 4 sene rahat rahat götürür iyi bir soğutucuyla R7 2700X bence.

Ekran kartı almıyoruz zaten dostum. Ayrıca Intelin kötü olduğunu neye göre söylüyorsun? Geçmişten de bildiğimiz üzere AMD her zaman sözde daha yüksek performanslı daha güçlü GHz değerli vs daha uçuk değerlere ulaşan işlemcileri sürekli piyasaya sürüyordu fakat Intelin hiçbir zaman yanına bile yaklaşmadı. Optimizasyon ve stabil olma açısından AMD asla intel ile yarışamaz. Son dönemlerde çıkarmış olduğu threadripper işlemcileri hariç diğer tüm işlemcileri kendileri ile beraber bir çok uyumsuzluğu beraberlerinde getiriyorlar. 1700x ilk çıktığında almıştım sözde o kadar güçlü olmasına rağmen kendisiyle uyumlu olan ramleri xmp bile edemedi. İ7-6700K işlemcili diğer cihazım sözde 1700x daha düşük bir işlemci olmasına rağmen kat kat daha yüksek performans verdi ve daha stabil çalıştı. Ayrıca ısınma sorunlarını söylemiyorum bile....

Dostum, daha yeni çıkmış bir serinin, optimizasyonları sağlanamamış bir sistemin ne kadar iyi olmasını bekliyorsun. Evet, Intel şu anda AMD'nin gerisinde. AMD daha ucuza çok daha iyi performans sunuyor. En üst seviyede de daha iyi performansı var. Yavaş yavaş optimizasyonu da halledecekler. Ki yeni bir mimari olduğu için, eksikleri ve hataları fazlaca olabilir. Bunlar düzeliyor yavaş yavaş.

Valla Intel bugün 8 çekirdekli işlemciler çıkartıyorsa Ryzen serisine dua edin derim. Masaüstü platforumda AMD sayesinde 8 çekirdekli işlemciler için yüksek paralar ödemek zorunda kalmıyoruz. 2.nesil Ryzen işlemcilerde bir problem yok 5.kere söylüyorum. 9.nesil Intel işlemciler benim gözümde fiyaskodur, saçmalığın daniskasıdır.

2. Nesil işlemcileri bilemiyorum inşallah yoktur. Sizce sisteme 64 GB ram takmaya çalışsak nasıl olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…