15000 TL monitör hariç sistem toplama tavsiyesi

Bütçe
15000
@RPM @PuMaT Hem görsel açıdan tatmin edici,hem de performans için 19bin TL bütçe ile böyle bir sistem düşünmekteyim. Önerir misiniz?

İşlemci: Ryzen 5 5600X = 3000 TL

Anakart: Asus ROG STRIX B550-E = 1900 TL (Alındı)

Soğutucu: Corsair H100i RGB Platinum SE 240mm = 1500 TL

Ram: Corsair Vengeance RGB 3600 Mhz CL18 2x8GB = 1000 TL

Kasa: Corsair iCUE 465X = 1200 TL

PSU: Thermaltake Toughpower GF1 750W 80 PLUS GOLD = 1200 TL

SSD: Samsung EVO 970 1 TB = 1300 TL

Ekran Kartı: RTX 3080 = 9000 TL(Soğutması güçlü bir model için stok beklemekteyim.)

Corsair ekosistemi düşünmüyorsan bazı parçalar değiştirilebilir. Onun haricinde kalitesiz parçalar yok. Hayırlı olsun.
Ayrıca kasaya ek bir adet daha fan alırsan iyi olur.

@Geoffroy bende aşağı yukarı seninle aynı bütceye sahibim ama Intel topladım. İmzada kurduğum sistemi görebilirsin temelini attım geriye sadece RAM kasa işlemci soğutucusu kaldı. Bu arada orada not düşmüşsün ekran kartıyla ilgili olarak. Ben 8600 liraya Palit 3080 gamingpro aldım ve çok memnunum. Kart boşta 28 derecede çalışıyor oyunlarda 72 derece falan görüyor. Belki diyeceksin 72 derece çok fazla ama kartın işlemcisi Max 93 dereceye kadar stabil çalışabiliyor. He bu arada fan devri duyulmayacak kadar düşük çalıştığı için 72 derece kart bunu normal görüyor yoksa devri %40-50 bandına çeksem 65 falan düşer.

Bu bütçede RAM'i kesinlikle en az 32GB yapmalısın. 16GB bu sistem için hakaret olur artık.

Corsair ekosistemi düşünmüyorsan bazı parçalar değiştirilebilir. Onun haricinde kalitesiz parçalar yok. Hayırlı olsun.
Ayrıca kasaya ek bir adet daha fan alırsan iyi olur.
Bütün bilgisayar ekipmanlarım Corsair marka. Ve hem markadan hem ürünlerinden çok memnun olduğum için Corsair seçtim. Başka markadan ürünler seçmem bütçede ne kadarlık bir oynama yapabilir? Ya da daha mı kaliteli ürünler olur başka marka?

Çok güzel bir sistem olacak gibi görünüyor. Herkes bana amd önerdiği için amd seçimi yaptım ben. Çok bi bilgi sahibi değilim yeni nesil işlemciler hakkında.

Bu bütçede RAM'i kesinlikle en az 32GB yapmalısın. 16GB bu sistem için hakaret olur artık.
Oyun ve günlük kullanım için 16GB yeterli diye düşünüyordum. Performans olarak ek bir getirisi oluyor mu ki fazla ram miktarının?

Kasanız indirimde.
Soğutucu için bu bakılabilir diye düşünmüştüm. Ama her şey Corsair olduğu için de sırıtmasın diye attığınızı da alabilirsiniz.

Haber verdiğiniz için çok teşekkürler hocam ama beyaz rengi beklemekteyim ben. 1100 TL altına bulurum diye düşünüyorum.

Ayrıca soğutucuyu kasanın üst kısmına takmayı düşünüyorum.Düşündüğüm kasada üst panel 240mm'e kadar destekliyor. Ön panele takılabilir 360mm ama o zaman da kasanın hava akışı sekteye uğrayacak ön kısımda kendi 3 adet fanı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…