15000 TL monitör hariç sistem toplama tavsiyesi

Bütçe
15000
Ben burada fanboyluk yapmıyorum. Ben bir tüketiciyim aynı sistemi bende kuruyorum ve benimle aynı endişelere sahip olan birisine kendi bilgi ve tecrübelerimi aktarıyorum. Söylediklerimin hiçbirinde yalan veya yanlış yönlendirme yok. Yılbaşı Para İade Kampanyası| Z490 Anakart, B460 Anakart ile 1037 TL'YE VARAN PARA İADESİ KAZANIN!
Verdiğim linke bile bakmadan bana yargısız infaz yapıyorsun! Vereceği fiyat 4540 lira.

Atttığın link sadece MSI için geçerli. Ayrıca arkadaş anakartı satın almış. Kafasını karıştırmaktan başka bir şey yapmıyorsun.

Bütün bilgisayar ekipmanlarım Corsair marka. Ve hem markadan hem ürünlerinden çok memnun olduğum için Corsair seçtim. Başka markadan ürünler seçmem bütçede ne kadarlık bir oynama yapabilir? Ya da daha mı kaliteli ürünler olur başka marka?

Çok güzel bir sistem olacak gibi görünüyor. Herkes bana amd önerdiği için amd seçimi yaptım ben. Çok bi bilgi sahibi değilim yeni nesil işlemciler hakkında.

Oyun ve günlük kullanım için 16GB yeterli diye düşünüyordum. Performans olarak ek bir getirisi oluyor mu ki fazla ram miktarının?
Render vb. işler yapmayacağı için ilk etapta 16GB gayet yeterli. Yetmezse sonradan ekler.
Warzone'da 17GB RAM kullanımı gördüm. Bence gerekli. Ve bu bütçede geleceğe yönelik olması daha iyi olur.
Call of Duty  Modern Warfare 2019 Screenshot 2020.12.21 - 23.23.33.96.png

@PuMaT @Şeref Can MSI'ın bu kampanyası ile beraber

MSI MPG Z490 CARBON EK X 4800MHz(OC) DDR4 Soket 1200 M.2 Wi-Fi HDMI DP ATX Anakart | ITOPYA 2450TL (daha ucuz modeller var ben gözüme çarpanı seçtim)

Intel i7 10700k 3500TL

Toplam miktar 5950 TL. MSI 750 TL iade yapıyor. 5200 TL.

Amd kısmında ise

ASUS ROG STRIX B550-E GAMING AMD B550 AM4 DDR4 4400 DP HDMI Çift M2 USB3.2 AX WiFi + BT ARGB 2.5Gbit LAN ATX PCIe 4.0 ECC RAM Desteği: Amazon.com.tr 1900 TL

Ryzen 5 5600X 3000 TL

Toplam miktar 4900 TL.

Hangisi daha futureproof bir ikili olur? Aldığım anakartı iade edebilirim henüz paketi açılmadı. 8/16 ile 6/12 arasında belirgin bir fark olur mu ya da oluşabilir mi?

@WiSo @Şeref Can @PuMaT Bu çekirdek thread konusu gerçekten kafamı karıştırdı. Aradaki fark 150 TL. Ryzenin işlerini,mimarisini ve sadece 65W kullanmasını beğenirken bu ekstra 2 çekirdek 4 thread olayı gelecekte nasıl bir engel oluşturur işlemciye emin değilim.

@WiSo @Şeref Can @PuMaT bu çekirdek thread konusu gerçekten kafamı karıştırdı. Aradaki fark 150 TL. Ryzen'in işlerini, mimarisini ve sadece 65W kullanmasını beğenirken bu ekstra 2 çekirdek 4 thread olayı gelecekte nasıl bir engel oluşturur işlemciye emin değilim.

Sistem genel çalışma performansı bir kere daha iyi oluyor. Render, streaming gibi işlerde bariz performans farkı var. Cyberpunk mesela Intel'in sanal çekirdeklerinin hepsini çok efektif kullanıyor bundan sebep daha yüksek FPS veriyor. 2021 ve sonrası için birçok AAA oyunlarda 6 Core işlemcilerin yetersiz kalabilceğinden bahsediliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda basit olarak görebilirsin zaten farkları.
Ayrıca 5600X'de soğutucu var diyenler 10700K'da olan dahili ekran kartı hiç bahsetmiyor bile :D ekran kartı ugrade geçiş sürecinde resmen altın değerinde.

2K oyunculukta 5600X ve 10700K listede.
İngilizce Reddit kaynak basit bir çeviri ile anlaması kolay.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PlayStation 5 işlemci özellikleri ;

CPUx86-64-AMD Ryzen Zen 8 Cores / 16 Threads at 3.5GHz (variable frequency)

Biraz geçmişe baktığımızda oyunlar genellikle tek çekirdek performansına bakıyordu. Son gelişmelere baktığımızda artık efektif olarak 4-6 çekirdek kullanıyorlar ve 8 Core tabii ki future proof olur. Sony bunu bildiği için önlemini almış ve 8 çekirdek Ryzen kullanıyor.

Son düzenleme:
@WiSo @Şeref Can @PuMaT bu çekirdek thread konusu gerçekten kafamı karıştırdı. Aradaki fark 150 TL. Ryzen'in işlerini, mimarisini ve sadece 65W kullanmasını beğenirken bu ekstra 2 çekirdek 4 thread olayı gelecekte nasıl bir engel oluşturur işlemciye emin değilim.

R5 5600X vs i7 10700K diye bir konu aç başkalarının da görüşlerini al.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı