15000 TL Sistem Toplama

ZBBlkbs

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.

Daha önce 15000 TL laptop önerisi olarak bir konu açmıştım. Ancak şimdi laptop değil de masaüstü bilgisayar toplamanın daha mantıklı olacağına karar verdim ve yardım istiyorum. PC toplama sihirbazları ile sistemler oluşturuyorum ancak bilgim kısıtlı. Bütçemde en fazla %10 aşım yapabilirim. Bu %10'u da monitör olarak düşündüm. (15000 TL sadece kasa olabilir, harici hiç bir donanım almayacağım. Klavye, mouse, monitör vs.)

Ayrıca oyun bilgisayarı toplamak istediğimi de söylemeliyim ve her yerinden ışık saçan kasalar tercihim değil.

Konuya hakim arkadaşlardan yardım istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Slippin Jimmy0 teşekkür ederim. Bu bütçe ile toplanacak en iyi sistem bu mudur? Birde açıkçası bilgisayarı oyun konusunda çok zorlayacak değilim. Sadece önümüzdeki 8-10 yıl idare etsin istediğim için işimi fazlasıyla görecek bi bilgisayar istiyorum. ( Mevcut PC 'm 8 yıl oldu.)

Bundan iyi bir sistem imkansız gibi birşey, sistem bence harika oldu bu haliyle :). Bu arada sistemi toplayacaksınız erken toplamaya çalışın, çünkü RTX 3080′in fiyatı daha da artacak gibi gözüküyor. Daha sonradan alamazsınız.

Bundan iyi bir sistem imkansız gibi birşey, sistem bence harika oldu bu haliyle :).
Dediğim gibi bilgim kısıtlı dolayısıyla bu diyorsanız budur. Sadece ram e kafam takıldı. 16 GB ram az geldi. Fazlasıyla yeter diyorsan bilemem ama sanki o kadar paraya 32 GB ram koyulabilir gibi. Ne dersin

32GB RAM koyarsak sistemin fiyatı daha da artacak ama. Günümüz için 16GB RAM gayet yeterli, ama render gibi işler yapacaksanız 32GB RAM′in faydasını görürsünüz, ama dediğim gibi 16GB günümüz için yeterli.

32GB RAM koyarsak sistemin fiyatı daha da artacak ama. Günümüz için 16GB gayet yeterli, ama render gibi işler yapacaksanız 32GB RAM′in faydasını görürsünüz, ama dediğim gibi 16GB günümüz için gayet yeterli.
Yok render kullanmıyorum. İdeCAD, sta4cad, AutoCAD gibi programlar ve LoL oynuyorum açıkçası. Alakanıza teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı