15000 TL'ye 3D modelleme için notebook önerisi

Bütçe
10-15 bin


Konuda kaldirabilecek yazilmis, manyak gibi 3 render programini ayni anda kullanip alabilecegim en iyi performansi alayim dememis. Genel ozellik olarak gayet guzel bir bilgisayar, siz sadece ekran kartinin TDP'sinin dusuk olmasina -TDP konusunda bi' kufur etmediginiz kalmisti, ona da halen kaynak atmadiniz 🤭- ve islemcinin daha performanssiz olmasina takilmissiniz. Islemcinin daha performansli oldugu inkar edilemez ancak Monster'in yayinladigi testlerde daha fazla isindigi da inkar edilemez. Monster alip, sicakliklarla bogulup 2 ayda termal macun yenileyecegime daha serin calisan ve daha az isinan bir model tercih edilmeli derim. AMD tabanli bir sistem olmadigina gore 200 MHz'nin lafini etmeye de gerek yok. Konu sahibi "Sabah aksam sadece render alinacak, ona gore onerin." dese hakli olabilirdiniz ancak "kaldirabilecek" denilip gunluk kullanim icin de uygun bir bilgisayar aradigini gorerekten o laptopu onerdim. Biraz daha sakin olabilirdiniz, size camur attigimi falan mi dusundunuz?
 
Konuda kaldirabilecek yazilmis, manyak gibi 3 render programini ayni anda kullanip alabilecegim en iyi performansi alayim dememis. Genel ozellik olarak gayet guzel bir bilgisayar, siz sadece ekran kartinin TDP'sinin dusuk olmasina -TDP konusunda bi' kufur etmediginiz kalmisti, ona da halen kaynak atmadiniz 🤭- ve islemcinin daha performanssiz olmasina takilmissiniz. Islemcinin daha performansli oldugu inkar edilemez ancak Monster'in yayinladigi testlerde daha fazla isindigi da inkar edilemez. Monster alip, sicakliklarla bogulup 2 ayda termal macun yenileyecegime daha serin calisan ve daha az isinan bir model tercih edilmeli derim. AMD tabanli bir sistem olmadigina gore 200 MHz'nin lafini etmeye de gerek yok. Konu sahibi "sabah aksam sadece render alinacak, ona gore onerin." dese hakli olabilirdiniz ancak "kaldirabilecek" denilip gunluk kullanim için de uygun bir bilgisayar aradigini gorerekten o laptopu onerdim. Biraz daha sakin olabilirdiniz, size camur attigimi falan mi dusundunuz?

Hocam kaldırabilecek yazdıysa i5 8 GB RAM 1050 Ti'lı laptop da kaldırır sizce bu fiyat a benim önermem gereken laptop 1050 Ti i5 8 GB RAM'i olan bir laptop mu 15, 000TL verip başka seçenek olmazsa iyi ama daha iyi bir seçeneği varken de rakipsiz demek sizce de biraz mantıksız değil mi? Laptopa düzgün baktığın sürece ısınmıyor 8 senelik tek fanlı Casper model laptopum var ve ofiste onu kullanıyorum gün içinde bana gayet yetiyor sıcaklıkları kullanım durumuna göre değişiyor nerdeye hiçbir laptop serin çalışmıyor laptoplar genel olarak ısınıyor işlemcinin yeni nesil olması sizce önemli değil mi hocam merakımdan soruyorum siz alacak olsanız 10 nesil bir işlemci mi 11 nesil bir işlemci mi alırsınız dün biraz gergindim hem işlerin yoğunluğu hem de gurupta 1-2 arkadaş vardı onlar öneri istediler sadece önerdim yazı bile yazmadım biraz toxiclik yaptılar kusura bakmayın biraz bu zamana kaldı gerginlim 😕
 
Siz sanırım benim rakipsiz dememe takilmissiniz. Tamam hocam, konu sahibi ihtiyacına göre tercih edip alabilir. Yalnız bu forumda Monster, ısınma sorunundan dolayı pek sevilmez haberiniz olsun. Tabii ki her laptop ısınır ancak Monster destek ile garanti için papaz olanlar var. O mesajımdaki rakipsiz ibaresini görmezden geliverin :) İyi sosyaller.
 
Siz sanırım benim rakipsiz dememe takilmissiniz. Tamam hocam, konu sahibi ihtiyacına göre tercih edip alabilir. Yalnız bu forumda Monster, ısınma sorunundan dolayı pek sevilmez haberiniz olsun. Tabii ki her laptop ısınır ancak Monster destek ile garanti için papaz olanlar var. O mesajımdaki rakipsiz ibaresini görmezden geliverin :) iyi sosyaller.

Hocam ama tüm modelleri o kadar ısınmıyor bu yeni çıkan kasalarda bayağı çözüldü sorun iş yerimizde 4 tane Abra 1 tane Tulpar var Abra'ları çalışanlar kullanıyor pek deneyimleme fırsatım olmadı onları ama Tulpar beni tatmin etti açıkçası Monster de bizimle ilgilenen abi gerçekten çok iyiyid biz SSD'leri hepsini 1 TB'lık yaptırdık aradık konuştuk vs kullanım amacımıza göre hızını ayarladık SSD vs... Bize orada SSD'nin birini hediye etmişlerdi ve şu an herhangi. Bir sorunda bize hemen yardımcı oluyolar yani bilmiyorum gerçekten samimi buldum tabii sıkıntı yaşayanları da gördüm herkes aynı değil çalışanlardan.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı