Tarik Sade
Hectopat
Hepsinde ghosting sorunu yok. Samsung gibi dev panel üreticisine ghosting sorunlu demekte ne bileyim. Bu bütçede zaten 1ms yok. Monitörlerden anlamıyorsunuz yanlış karar verme ihtimaliniz yüksek, ihtiyaçlarınızı belirtin ona göre öneri yapalım. Mümkünse boyut, çözünürlük ve yenileme hızı haricini bize bırakın. Testlere bakmadan monitör alırsanız pişman olabilirsiniz.
Hepsinde ghosting sorunu yok. Samsung gibi dev panel üreticisine ghosting sorunlu demekte ne bileyim. Bu bütçede zaten 1ms yok. Monitörlerden anlamıyorsunuz yanlış karar verme ihtimaliniz yüksek, ihtiyaçlarınızı belirtin ona göre öneri yapalım. Mümkünse boyut, çözünürlük ve yenileme hızı haricini bize bırakın. Testlere bakmadan monitör alırsanız pişman olabilirsiniz.
1- Monitörler hakkında bilgilenmek için şu konuya gözatın:Geri döndüm reis ihtiyaçlarımı sıralayım o zaman
1. kesinlikle 2K olmasını istiyorum 4K olursa da olur ama pahalı olmasın.
2. şu anki 180 Hz yeni alacağım monitör ile arasındaki farkın hissedilmesini istiyorum.
3.27 inc olmalı daha büyük olmamalı 26 25 vs olabilir
4.IPS panel istiyorum hem FPS hem hikayeli oyunlar oynuyorum
5. bütçem maksimum 13000 civarı ona yakın öneriler beklerim ben biraz araştırdım
Son olarak AOC nasıl bir markadır önerileri beklerim.
1- monitörler hakkında bilgilenmek için şu konuya gözatın:
2-bütçenizde 240Hz modeller var.Rehber: Monitör alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Fazla detaya girmeden herkesin anlayacağı şekilde bilgilendireceğim. Çok önemli olmayan kısımlara detay bilgi diye ekleyeceğim, isteğe bağlı okuyabilirsiniz veya geçebilirsiniz. Öncelikle monitör seçmeden önce incelemesi bulunan bir model seçmeniz gerekiyor. Bunun sebebi monitörlerde...www.technopat.net
3- 24.5" 2K IPS monitör var, gayet iyi.
4- FPS için uygun (istisna VA) monitörlerde var. Tizen işletim sistemi ve güzel görüntü kalitesi var. Ayrıca hızlı.
5- AOC için şu konuya gözatın:Rehber: Samsung G65B tercih edilir mi?
Renk gamutu. %68 rec 2020, %93.47 DCI-P3 coverage, %85 Adobe RGB coverage ve %100 sRGB coverage. Tahminimce sRGB volume değeri de %140 civarıdır. Güzel bir renk doygunluğu elde edebileceğiniz değerlere sahip 4 farklı renk uzayında da...www.technopat.net
6- IPS 27" için VG27AQML1A, AOC Q27g4zr, Gigabyte GS27QXA, LG 27GR83Q-B vb modellere bakabilirsiniz. Bu modellerden tavsiyem en ucuzunu almanız yönünde.TPV Technology (AOC) marka monitör üreticisi kimdir?
Şirketin Tarihçesi TPV Technology'nin kökleri 1967'de Tayvan'da kurulan Admiral Overseas Corporation'a kadar uzanmaktadır. 1989'da, Başkanımız Dr. Jason Hsuan'ın kritik bir kararının ardından Şirket, Fujian Eyaletindeki Fuqing'de bir fabrika kurarak çorak bir alanı TPV'nin anakara Çin'deki ilk...www.technopat.net
G65B de dediğim gibi benim en dengeli bulduğum modellerden biri.
1- monitörler hakkında bilgilenmek için şu konuya gözatın:
2-bütçenizde 240Hz modeller var.Rehber: Monitör alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Fazla detaya girmeden herkesin anlayacağı şekilde bilgilendireceğim. Çok önemli olmayan kısımlara detay bilgi diye ekleyeceğim, isteğe bağlı okuyabilirsiniz veya geçebilirsiniz. Öncelikle monitör seçmeden önce incelemesi bulunan bir model seçmeniz gerekiyor. Bunun sebebi monitörlerde...www.technopat.net
3- 24.5" 2K IPS monitör var, gayet iyi.
4- FPS için uygun (istisna VA) monitörlerde var. Tizen işletim sistemi ve güzel görüntü kalitesi var. Ayrıca hızlı.
5- AOC için şu konuya gözatın:Rehber: Samsung G65B tercih edilir mi?
Renk gamutu. %68 rec 2020, %93.47 DCI-P3 coverage, %85 Adobe RGB coverage ve %100 sRGB coverage. Tahminimce sRGB volume değeri de %140 civarıdır. Güzel bir renk doygunluğu elde edebileceğiniz değerlere sahip 4 farklı renk uzayında da...www.technopat.net
6- IPS 27" için VG27AQML1A, AOC Q27g4zr, Gigabyte GS27QXA, LG 27GR83Q-B vb modellere bakabilirsiniz. Bu modellerden tavsiyem en ucuzunu almanız yönünde.TPV Technology (AOC) marka monitör üreticisi kimdir?
Şirketin Tarihçesi TPV Technology'nin kökleri 1967'de Tayvan'da kurulan Admiral Overseas Corporation'a kadar uzanmaktadır. 1989'da, Başkanımız Dr. Jason Hsuan'ın kritik bir kararının ardından Şirket, Fujian Eyaletindeki Fuqing'de bir fabrika kurarak çorak bir alanı TPV'nin anakara Çin'deki ilk...www.technopat.net
G65B de dediğim gibi benim en dengeli bulduğum modellerden biri.
Sorun olmaz.Yarın detaylı bakarım ben ASUS'tan ilk başlarda atılan modele bakmıştım 260Hz olan o nasıldı acaba dediğim gibi yarın detaylı baksr yazarım buraya.
Sistemim 4070 Super rtzen 5 7500 F bir sorun yaratmaz değil mi 2K olacak ve gz si yüksek olacak ya kral yani sen şu Samsung'u tavsiye ediyorsun diye anladım ben.
Hocam merhaba. Önerdiğiniz AOC monitör 2K fakat 24.5 inç. Ben AOC'un 1080p 24.5 inç özelliklerine sahip bir başka modelini almayı düşünüyordum. İki sorum olacakSorun olmaz.
1- 27inç önerilmesi normal çünkü 24inç 2k monitör yok denecek kadar az.Hocam merhaba. Önerdiğiniz AOC monitör 2K fakat 24.5 inç. Ben AOC'un 1080p 24.5 inç özelliklerine sahip bir başka modelini almayı düşünüyordum. İki sorum olacak
1) 2K çözünürlük için minimum 27 inçlik monitörlerin önerildiğini gördüm, bu açıdan 24 inçlik bir 2K monitör ile 24.5 inçlik 1080p bir monitör arasında ne gibi bir fark olur?
2) Bu fark aradaki fiyat farkına (3 bin lira) değer mi?
Yok hayır, 24.5 bakıyorum ben AOC 25G4SXU önerildi burada bir hocamız tarafından. Eğer aradaki farka değerse attığınız Q25G4SR'yi de bir düşüneyim, anladığım kadarıyla 25G4SXU'dan tek farkı çözünürlüğü ve 24.5 inçte 2K çözünürlük ne kadar mantıklı demek istemiştim.1- 27inç önerilmesi normal çünkü 24inç 2k monitör yok denecek kadar az.
2- 24inç istiyorsanız zaten tek seçenek, 27inç olur derseniz daha ucuza G65B (öğrenci indirimi ile 9.6k) veya AOC Q27G4ZR alabilirsiniz. 24inç olduğu için biraz daha pahalı bir fiyattan satılıyor, muadili yok gibi bir şey. Ayrıca HZ değeri daha fazla, bu da fiyat farkına sebep oluyor.
3- Ekran daha küçük olduğu için boyut başına düşen piksel sayısı daha fazla olacak. Bu sayede daha keskin bir görüntü elde edeceksiniz. Ama dediğim gibi 27inç ekran büyük olduğu için daha sinematik bir deneyim sunar. Ama opsiyon olması her zaman iyidir.
Yani piksel sayısı aynı olabilir ama ekran küçüldüğü için pikseller arası mesafe azalıyor. TV yi yakından izleyince piksel sayıyorsunuz da uzaktan bakınca görüntü cam gibi oluyor ya, hatta 27inç te 1080p kullanmayın piksel sayarsınız muhabetti falan işte bundan kaynaklı.
Yok hayır, 24.5 bakıyorum ben AOC 25G4sxu önerildi burada bir hocamız tarafından. Eğer aradaki farka değerse attığınız Q25G4Sr'yi de bir düşüneyim, anladığım kadarıyla 25G4Sxu'dan tek farkı çözünürlüğü ve 24.5 inçte 2K çözünürlük ne kadar mantıklı demek istemiştim.