15000 TL'ye oyuncu monitörü önerisi

Bütçe
15000 TL
Hepsinde ghosting sorunu yok. Samsung gibi dev panel üreticisine ghosting sorunlu demekte ne bileyim. Bu bütçede zaten 1ms yok. Monitörlerden anlamıyorsunuz yanlış karar verme ihtimaliniz yüksek, ihtiyaçlarınızı belirtin ona göre öneri yapalım. Mümkünse boyut, çözünürlük ve yenileme hızı haricini bize bırakın. Testlere bakmadan monitör alırsanız pişman olabilirsiniz.

Hocam konudan bağımsız G65B'de renk veya panel ayarlari nasıl olmalıdır sizce benimki bazi bölgelerde fazla parlak çalişiyor.

Hepsinde ghosting sorunu yok. Samsung gibi dev panel üreticisine ghosting sorunlu demekte ne bileyim. Bu bütçede zaten 1ms yok. Monitörlerden anlamıyorsunuz yanlış karar verme ihtimaliniz yüksek, ihtiyaçlarınızı belirtin ona göre öneri yapalım. Mümkünse boyut, çözünürlük ve yenileme hızı haricini bize bırakın. Testlere bakmadan monitör alırsanız pişman olabilirsiniz.

Geri döndüm reis ihtiyaçlarımı sıralayım o zaman
1. kesinlikle 2K olmasını istiyorum 4K olursa da olur ama pahalı olmasın.
2. şu anki 180 Hz yeni alacağım monitör ile arasındaki farkın hissedilmesini istiyorum.
3.27 inc olmalı daha büyük olmamalı 26 25 vs olabilir
4.IPS panel istiyorum hem FPS hem hikayeli oyunlar oynuyorum
5. bütçem maksimum 13000 civarı ona yakın öneriler beklerim ben biraz araştırdım
Son olarak AOC nasıl bir markadır önerileri beklerim.

Geri döndüm reis ihtiyaçlarımı sıralayım o zaman
1. kesinlikle 2K olmasını istiyorum 4K olursa da olur ama pahalı olmasın.
2. şu anki 180 Hz yeni alacağım monitör ile arasındaki farkın hissedilmesini istiyorum.
3.27 inc olmalı daha büyük olmamalı 26 25 vs olabilir
4.IPS panel istiyorum hem FPS hem hikayeli oyunlar oynuyorum
5. bütçem maksimum 13000 civarı ona yakın öneriler beklerim ben biraz araştırdım
Son olarak AOC nasıl bir markadır önerileri beklerim.
1- Monitörler hakkında bilgilenmek için şu konuya gözatın:
2-Bütçenizde 240hz modeller var.
3- 24.5'' 2k İPS monitör var, gayet iyi.
4- FPS için uygun (istisna va) monitörlerde var. Tizen işletim sistemi ve güzel görüntü kalitesi var. Ayrıca hızlı.
5- AOC için şu konuya gözatın:
6- İPS 27'' için VG27AQML1A, AOC Q27G4ZR, Gigabyte GS27QXA, LG 27GR83Q-B vb modellere bakabilirsiniz. Bu modellerden tavsiyem en ucuzunu almanız yönünde.

G65B de dediğim gibi benim en dengeli bulduğum modellerden biri.

Son düzenleme:
1- monitörler hakkında bilgilenmek için şu konuya gözatın:
2-bütçenizde 240Hz modeller var.
3- 24.5" 2K IPS monitör var, gayet iyi.
4- FPS için uygun (istisna VA) monitörlerde var. Tizen işletim sistemi ve güzel görüntü kalitesi var. Ayrıca hızlı.
6- IPS 27" için VG27AQML1A, AOC Q27g4zr, Gigabyte GS27QXA, LG 27GR83Q-B vb modellere bakabilirsiniz. Bu modellerden tavsiyem en ucuzunu almanız yönünde.

Yarın detaylı bakarım ben ASUS'tan ilk başlarda atılan modele bakmıştım 260Hz olan o nasıldı acaba dediğim gibi yarın detaylı baksr yazarım buraya.

1- monitörler hakkında bilgilenmek için şu konuya gözatın:
2-bütçenizde 240Hz modeller var.
3- 24.5" 2K IPS monitör var, gayet iyi.
4- FPS için uygun (istisna VA) monitörlerde var. Tizen işletim sistemi ve güzel görüntü kalitesi var. Ayrıca hızlı.
6- IPS 27" için VG27AQML1A, AOC Q27g4zr, Gigabyte GS27QXA, LG 27GR83Q-B vb modellere bakabilirsiniz. Bu modellerden tavsiyem en ucuzunu almanız yönünde.

Sistemim 4070 Super rtzen 5 7500 F bir sorun yaratmaz değil mi 2K olacak ve gz si yüksek olacak ya kral yani sen şu Samsung'u tavsiye ediyorsun diye anladım ben.

Son düzenleme:
Yarın detaylı bakarım ben ASUS'tan ilk başlarda atılan modele bakmıştım 260Hz olan o nasıldı acaba dediğim gibi yarın detaylı baksr yazarım buraya.

Sistemim 4070 Super rtzen 5 7500 F bir sorun yaratmaz değil mi 2K olacak ve gz si yüksek olacak ya kral yani sen şu Samsung'u tavsiye ediyorsun diye anladım ben.
Sorun olmaz.

Hocam merhaba. Önerdiğiniz AOC monitör 2K fakat 24.5 inç. Ben AOC'un 1080p 24.5 inç özelliklerine sahip bir başka modelini almayı düşünüyordum. İki sorum olacak

1) 2K çözünürlük için minimum 27 inçlik monitörlerin önerildiğini gördüm, bu açıdan 24 inçlik bir 2K monitör ile 24.5 inçlik 1080p bir monitör arasında ne gibi bir fark olur?

2) Bu fark aradaki fiyat farkına (3 bin lira) değer mi?

Hocam merhaba. Önerdiğiniz AOC monitör 2K fakat 24.5 inç. Ben AOC'un 1080p 24.5 inç özelliklerine sahip bir başka modelini almayı düşünüyordum. İki sorum olacak

1) 2K çözünürlük için minimum 27 inçlik monitörlerin önerildiğini gördüm, bu açıdan 24 inçlik bir 2K monitör ile 24.5 inçlik 1080p bir monitör arasında ne gibi bir fark olur?

2) Bu fark aradaki fiyat farkına (3 bin lira) değer mi?
1- 27inç önerilmesi normal çünkü 24inç 2k monitör yok denecek kadar az.
2- 24inç istiyorsanız zaten tek seçenek, 27inç olur derseniz daha ucuza G65B (öğrenci indirimi ile 9.6k) veya AOC Q27G4ZR alabilirsiniz. 24inç olduğu için biraz daha pahalı bir fiyattan satılıyor, muadili yok gibi bir şey. Ayrıca HZ değeri daha fazla, bu da fiyat farkına sebep oluyor.
3- Ekran daha küçük olduğu için boyut başına düşen piksel sayısı daha fazla olacak. Bu sayede daha keskin bir görüntü elde edeceksiniz. Ama dediğim gibi 27inç ekran büyük olduğu için daha sinematik bir deneyim sunar. Ama opsiyon olması her zaman iyidir.

Yani piksel sayısı aynı olabilir ama ekran küçüldüğü için pikseller arası mesafe azalıyor. TV yi yakından izleyince piksel sayıyorsunuz da uzaktan bakınca görüntü cam gibi oluyor ya, hatta 27inç te 1080p kullanmayın piksel sayarsınız muhabetti falan işte bundan kaynaklı.

1- 27inç önerilmesi normal çünkü 24inç 2k monitör yok denecek kadar az.
2- 24inç istiyorsanız zaten tek seçenek, 27inç olur derseniz daha ucuza G65B (öğrenci indirimi ile 9.6k) veya AOC Q27G4ZR alabilirsiniz. 24inç olduğu için biraz daha pahalı bir fiyattan satılıyor, muadili yok gibi bir şey. Ayrıca HZ değeri daha fazla, bu da fiyat farkına sebep oluyor.
3- Ekran daha küçük olduğu için boyut başına düşen piksel sayısı daha fazla olacak. Bu sayede daha keskin bir görüntü elde edeceksiniz. Ama dediğim gibi 27inç ekran büyük olduğu için daha sinematik bir deneyim sunar. Ama opsiyon olması her zaman iyidir.

Yani piksel sayısı aynı olabilir ama ekran küçüldüğü için pikseller arası mesafe azalıyor. TV yi yakından izleyince piksel sayıyorsunuz da uzaktan bakınca görüntü cam gibi oluyor ya, hatta 27inç te 1080p kullanmayın piksel sayarsınız muhabetti falan işte bundan kaynaklı.
Yok hayır, 24.5 bakıyorum ben AOC 25G4SXU önerildi burada bir hocamız tarafından. Eğer aradaki farka değerse attığınız Q25G4SR'yi de bir düşüneyim, anladığım kadarıyla 25G4SXU'dan tek farkı çözünürlüğü ve 24.5 inçte 2K çözünürlük ne kadar mantıklı demek istemiştim.

Yok hayır, 24.5 bakıyorum ben AOC 25G4sxu önerildi burada bir hocamız tarafından. Eğer aradaki farka değerse attığınız Q25G4Sr'yi de bir düşüneyim, anladığım kadarıyla 25G4Sxu'dan tek farkı çözünürlüğü ve 24.5 inçte 2K çözünürlük ne kadar mantıklı demek istemiştim.

Şöyle bir şey 27inç büyük geliyor ama 2K da kullanmak istiyorum neden 24inç 2K monitör çıkmayanlar için opsiyon bu monitör. Yani boyut ve çözünürlük kısımları tercih meselesi. 24 veya 27inç olması önemli değilse 13K'ya onu almak yerine daha uyguna 27inç modelleri alabilirsiniz. 24.5inç olduğu için biraz fiyatı tuzlu, ihtiyaca bağlı seçim yapılması gerekiyor. 10k 1080p monitöre vermek direkt kazık gibi geliyor bana, haliyle madem o kadar çıktınız 3K daha ekleyin 1440p alın diyorum bende. Veya 2K 27inç alın, yani 24inç 1080p monitöre para vermenin bana göre tek mantıklı olduğu senaryo 27inç monitör kullananamam 13K'ya bütçem çıkmıyor mecbur 24inç almak zorundayım diyenler için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı