1550₺ Tenda V12 mi, 2300₺ Keenetic carrier mı?

MetalCh3

Hectopat
50 Mbit VDSL altyapılı bir muhitte oturuyorum. İleride fiber altyapılı bir yere taşınacağım. Bunun için başımı sonradan bozularak ağrıtmayacak, evin iki ucundan da en az bir tık çekecek bir modem almak istiyorum.

Önceki konuları araştırdım, herkes Keenetic demiş. Ancak eylül fiyatlarına göre Keenetic carrier DSL ve Tenda V12 arasındaki fark 700 lira olmuş. Arada bir de 1500 liraya TP-Link Archer VR300 ve 100 lira üstünde de VR400 var. Akakçe'den Carrier'ın fiyatının bu aylarda epey şişirilmiş olduğunu görüyorum; birkaç ay önce alsaymışım, ikisi de aynı fiyattaydı.

Epey'de lan kısmında Tenda'ya 1GB, diğer ikilerine 100 Mbit diyor. Bunun anlamı tam olarak nedir? Biri açıklayabilir mi? Ethernet kablosuyla maksimum 100 Mbit mi oluyor anlamına geliyor? Wi-Fi modunda 850+ Mbit veren modem neden Ethernet bağlantısında o kadar düşük bir değer versin ki?

Birisi kısa sürede bu konularda yardımcı olursa memnun olurum. Haftalardır internetsiz kaldık ve artık bir seçim yapmak istiyorum 😅

Keenetic modemlerin efendisidir yalnız carrier 100 mbps destekliyor ilerde 1 gbit internete geçerseniz sıkıntı olabilir. Gbit modellerine bakabilirsiniz.

Keenetic modemlerin efendisidir yalnız carrier 100 mbps destekliyor ilerde 1 gbit internete geçerseniz sıkıntı olabilir. Gbit modellerine bakabilirsiniz.

Merhaba, bu model ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Sizce bu hem vdsl hem fiber ihtiyaçlarımı karşılar mı? Diğerlerinden 600-700 lira daha pahalı olmasına rağmen siz tercih eder miydiniz?

Extra ve carrier özünde aynı modemler. Carrier daha güncel hali. Gigabit için ihtiyacınız olan model Keenetic Hopper.
Burada ethernet 4x1GBit diyor. Yanlış yere mi bakıyorum?

Bu Extranın 2112 modeli. Siz galiba 2111 modeliyle karıştırdınız.

Düzenleme:
Ancak bu sefer de WiFi 5 için 2500 lira mı harcanır yoksa 800 lira daha eklenip WiFi 6'lı Hopper mı alınır düşüncesi geliyor akla. Sonra da insan diyor benim internetim zaten 50Mbit VDSL. Bana ne farkeder 😂

Son düzenleme:
Burada ethernet 4x1GBit diyor. Yanlış yere mi bakıyorum?

Bu Extranın 2112 modeli.
Ben modeli yanlış görmüşüm kusura bakmayın 2112 modeli de gigabit veriyor. Şuradan farklarına daha detaylı bakabilirsiniz.
Hopper özellikle wifi 6 desteklediği için kablosuz da daha iyi hız alırsınız. Ama fiyat farkına değermi sizin kararınız.

Ben modeli yanlış görmüşüm kusura bakmayın 2112 modeli de gigabit veriyor. Şuradan farklarına daha detaylı bakabilirsiniz.
Hopper özellikle wifi 6 desteklediği için kablosuz da daha iyi hız alırsınız. Ama fiyat farkına değermi sizin kararınız.
Bu da benim karıştırdığım modelle farkları.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı