15K sıralama ile mezuna bırakılır mı?

Kardeşim geçen sene 7000 sıralama ile mezuna bıraktı.
Bu sene 2400
Muhtemelen bir soru daha işaretlemiş olsa hedefini tutturmuş olacaktı.

14k, İyi sıralama, yaşayacağın stress büyük. Hedefi olan insanları severim ama risk büyük. Sınav anındaki psikolojin dahi dejavantaj olabilir.

Gelecek seneki sınav sonuçları ne olursa olsun üzülmeyecek/pişman olmayacak isen mezuna bırak. Sınav herşey demek değil.

Bir işadamı arkadaşımdan söz: İyi iş yoktur, başarılı insan vardır.

Hocam ilk 20k zaten her bölüme girebileceğiniz bir sıralama. Ondan mezuna kalsanız bile 30k yapma ihtimaliniz dahi var. Bence gidin bitsin. ODTÜ'ye gitti bizim çocuk demelerini illaki istiyorsanız olur fakat kumara girmiş olursunuz.

Kardeşim geçen sene 7000 sıralama ile mezuna bıraktı.
Bu sene 2400
Muhtemelen bir soru daha işaretlemiş olsa hedefini tutturmuş olacaktı.

14k, İyi sıralama, yaşayacağın stress büyük. Hedefi olan insanları severim ama risk büyük. Sınav anındaki psikolojin dahi dejavantaj olabilir.

Gelecek seneki sınav sonuçları ne olursa olsun üzülmeyecek/pişman olmayacak isen mezuna bırak. Sınav herşey demek değil.

Bir işadamı arkadaşımdan söz: İyi iş yoktur, başarılı insan vardır.
Konuyla biraz alakasız ama kardeşiniz ne kadar çalıştı? Çok fazla ve sürekli mi çalıştı. Kusura bakmayın bende sınava gireceğim de biraz danışmak istedim.

Konuyla biraz alakasız ama kardeşiniz ne kadar çalıştı? Çok fazla ve sürekli mi çalıştı. Kusura bakmayın bende sınava gireceğim de biraz danışmak istedim.
Aslında 7000 sıralama ile mezuna bırakabilme cesaretini gösterebilmesinin nedeni bu ilk girmiş olduğu sınava hazırlanırken hedefsiz olması ve fazla çalışmaması. Yani onun kararını ailece destekledik çünkü kapasitesi olduğunun farkında idik.

Sorunuzun cevabı: Evet, çok çalıştı, çalışma programından hiçbir nedenle taviz vermedi ve ciddi stress yaşadı.

Hocam endüstri yazsanız oradan da yazılıma yönelseniz olmaz mı acaba?
Bilgisayar sıralamaları harbi ne kadar yüksek öyle.
Ya da matematik yazsanız oradan yazılımdan ilerleseniz olmaz mı acaba?

Hocam endüstri yazsanız oradan da yazılıma yönelseniz olmaz mı acaba?
Bilgisayar sıralamaları harbi ne kadar yüksek öyle.
Ya da matematik yazsanız oradan yazılımdan ilerleseniz olmaz mı acaba?
Matematiği düşündüm ben de fakat kararsızım hala.

Aslında 7000 sıralama ile mezuna bırakabilme cesaretini gösterebilmesinin nedeni bu ilk girmiş olduğu sınava hazırlanırken hedefsiz olması ve fazla çalışmaması. Yani onun kararını ailece destekledik çünkü kapasitesi olduğunun farkında idik.

Sorunuzun cevabı: Evet, çok çalıştı, çalışma programından hiçbir nedenle taviz vermedi ve ciddi stress yaşadı.
Benim de mezuna bırakmak istememin sebebi istediğim gibi çalışamamış olmam zaten okuldan dolayı. Yoksa bütün sene hedeflediğim tempoda çalışıp bu sıralamayı yapsam kapasitem buymuş dipi salarım. Ama bir sene daha çalışıp en kötü yine 10k gelse bu sefer yine düşünmeden yazarım.

Matematiği düşündüm ben de fakat kararsızım hala.
Ben daha girmedim ama ben de kararsızım hocam. Çünkü zor yani.
Bir abiye sordum. Matematik seçip yazılımı götürmesi zor olur, sosyal hayatın da olsun gibisinden bir şeyler dediydi ama zaten yazılımın temeli matematik.
Alan Kay diye bir abi var. O da matematik okumuş bir bilişimci.
Matematik mezunlarına, okuyanlara sormak lazım.
Akademiklink Gönüllü Üniversite Danışmanları - Akademiklink
Belki buradan bulursunuz.

Benim de mezuna bırakmak istememin sebebi istediğim gibi çalışamamış olmam zaten okuldan dolayı. Yoksa bütün sene hedeflediğim tempoda çalışıp bu sıralamayı yapsam kapasitem buymuş dipi salarım. Ama bir sene daha çalışıp en kötü yine 10k gelse bu sefer yine düşünmeden yazarım.
Hocam bence kesinlikle mezuna kalmalısınız, bilgisayar mühendisliği istiyorsunuz en azından YTÜ gelse mezuna kalmaya değmez yazın gitsin falan derdim ama 15k ile gerçekten bilgisayar mühendisliği okumaya değer bir üniversite olduğunu düşünmüyorum tabii ki kendini geliştirirsen her yerde başarılı olursun. Fakat kapasitenin daha fazla olduğunu düşünüyorken hayatından 1 sene gitmiş çok önemli değil kal mezuna gitsin, bu 1 sene senin sonraki yıllarını çok olumlu etkileyebilir. Bir sene sonra da olmazsa da olmaz ama 1 sene daha denemeye kesinlikle değer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı