15K sıralama ile mezuna bırakılır mı?

Hocam bence kesinlikle mezuna kalmalısınız, bilgisayar mühendisliği istiyorsunuz en azından YTÜ gelse mezuna kalmaya değmez yazın gitsin falan derdim ama 15k ile gerçekten bilgisayar mühendisliği okumaya değer bir üniversite olduğunu düşünmüyorum tabii ki kendini geliştirirsen her yerde başarılı olursun. Fakat kapasitenin daha fazla olduğunu düşünüyorken hayatından 1 sene gitmiş çok önemli değil kal mezuna gitsin, bu 1 sene senin sonraki yıllarını çok olumlu etkileyebilir. Bir sene sonra da olmazsa da olmaz ama 1 sene daha denemeye kesinlikle değer.
Diğerlerini bilmiyorum ama Marmara fena değil diye biliyorum.

Diğerlerini bilmiyorum ama Marmara fena değil diye biliyorum.
15k ile Marmara mühendislik fakültesindeki bilgisayar mühendisliği gelmiyor diye hatırlıyorum geçen sene 7k ile kapatmıştı. teknoloji fakültesindeki bilgisayar mühendisliği geliyor olabilir ama teknoloji fakültesi hakkında hiçbir fikrim yok

@Reswat aa evet. 7K ile kapatmış.
O Türkçe olan bölüm de o kadar iyi değil sanırım. Ben de tam bilmiyorum. Ekşi Sözlük'te birine sormuştum. Önermemişti. Doğrudan bir bilgim yok.
22 bine Acıbadem var. Geçen sene almış ilk kez. İstanbul Üni. Cerrahpaşa, Eskişehir Teknik Üni. Ankara Medipol, Gazi, Maltepe, Türk-Alman.
Bunları değerlendirebilir.
Yaşar Üni. de 18 bine kapatmış geçen sene ama öncesinde 30 binle kapatmış. Belki gene yükselebilir neden öyle olmuşsa?
Bilgisayar müh. illa BOUN. İTÜ gibi yerlere gitmeye gerek yok. Daha serbest bir meslek. Zaten yurt dışında üniversitelerimizi pek bilmiyorlar.
Boğaziçi'li bi abiden duymuştum.
İYTE'yi önerecektim 9.6 binle kapatmış. 😀

Hocam bence kesinlikle mezuna kalmalısınız, bilgisayar mühendisliği istiyorsunuz en azından YTÜ gelse mezuna kalmaya değmez yazın gitsin falan derdim ama 15k ile gerçekten bilgisayar mühendisliği okumaya değer bir üniversite olduğunu düşünmüyorum tabii ki kendini geliştirirsen her yerde başarılı olursun. Fakat kapasitenin daha fazla olduğunu düşünüyorken hayatından 1 sene gitmiş çok önemli değil kal mezuna gitsin, bu 1 sene senin sonraki yıllarını çok olumlu etkileyebilir. Bir sene sonra da olmazsa da olmaz ama 1 sene daha denemeye kesinlikle değer.
Teşekkürler yanıtınız için. Bilgisayar mühendisliğinden vazgeçtim hem gereksiz şekilde aşırı talep olması hem de kafaya koyan herhangi birinin üst seviye yazılım öğrenebileceği gerçeğinden dolayı mekatronike daha yakınım. Gelmeme ihtimaline karşın yurt dışı fırsatları için BAU burslu mekatronik yazmayı da düşünüyorum ama tam emin değilim.

Teşekkürler yanıtınız için. Bilgisayar mühendisliğinden vazgeçtim hem gereksiz şekilde aşırı talep olması hem de kafaya koyan herhangi birinin üst seviye yazılım öğrenebileceği gerçeğinden dolayı mekatronike daha yakınım. Gelmeme ihtimaline karşın yurt dışı fırsatları için BAU burslu mekatronik yazmayı da düşünüyorum ama tam emin değilim.
Hocam mekatronik de bi ara popülerdi de söndüydü sanki.
İyi araştırın bence.
Hem kafayı koyan yapıyor da o öğrenmekle uğraşırken sen zaten öğrenmiş olacaksın.

Hedefim ilk 5K'ydı fakat Türkçe bana çok zor geldiği için 15K geldi (28/8 😂). Yabancı lisede okuduğum için sene boyu zaten çok çalışamadım, son 1 ay falan adamakıllı çalıştığım söylenebilir. Kimle konuşsam yaz gitsin bir sene daha çalışılmaz diyorlar fakat benim asıl üzüldüğüm şey yazarsam kendi potansiyelimi harcayacak olmam. Bu dediğim şımarıkça gelebilir affola ama gerçekten böyle düşünüyorum. Tüm sene düzgün şekilde çalışabilirsem, okuldaki gereksiz projeler ve midtermler olmadan, ilk 1000'e girebileceğimi düşünüyorum. Bir diğer etmen ise istediğim bölümler olan bilgisayar mühendisliği veya elektrik elektronik mühendisliğinin tutmaması. Yazacak olsam muhtemelen Türk-Alman makine veya mekatronik yazacağım. Sizler ne düşünüyorsunuz? Kendi kararlarımı başkalarına aldırmayı hiç sevmem ama biraz da başka insanların görüşlerini merak ettiğimden dolayı böyle bir konu açtım.
Sonuçlar nasıl hocam?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı