16.000 TL'ye En verim alınabilecek sistem önerisi

Sorun çıkarıp çıkarmayacağını kimse bilemez hocam, sorun yaşayan AMD kullanırken de yaşıyor, NVIDIA kullanırken de yaşıyor, Intel kullanırken de yaşıyor. Şans.

RTX 3050, RTX 2060'dan bile zayıf.

RTX 3060 TI bir sistemi 16.000 TL'ye bulmak gerçekten zor, kampanyalı sistem bekleyebilirsiniz ancak bilemiyorum mümkün olup olmadığını.

Fiyat ve performans anlamında hem AMD işlemciler hem de AMD ekran kartları şu an çok iyi.

Ryzen 5 5600, i5-12400F ile eşit değil ancak i5-12400F'e yakın. RX 6700 XT, RTX 3070'in biraz aşağısında kalıyor.
hocam sizinle birlikte 1 kişi daha bu sistemi atmış baktım,beğendim.Ancak amd işlemci+amd ekran kartı kasayı çok sıcak yapmaz mı acaba?

hocam sizinle birlikte 1 kişi daha bu sistemi atmış baktım,beğendim.Ancak amd işlemci+amd ekran kartı kasayı çok sıcak yapmaz mı acaba?
Ekran kartı ASUS Dual model, soğutma konusunda kötü değil. Ryzen 5 5600'in stok soğutucusu sırf oyunlarda yetecektir. Şu an sistemdeki kasa VG10F, VG10F'nin özelliklerinde mesh yazıyor, mesh olması da yardımcı olur bu konuda. Düşündüğünüz kadar sıcak olacağını düşünmüyorum fakat endişeleniyorsanız yanında işlemci soğutucu olarak bunu alabilirsiniz:

RX6xxx serisi kartlar iyidir hocam sorun çıkartmaz illa NVIDIA alın diye bir şey yok. AMD tarafının avantajı fiyatına göre iyi işlemcileri var ve hem ikinci el hem sıfır marketi geniş, Intel tarafı(LGA1700) şu an için en ucuz önü açık sistem gibi avantajı bu.
hocam amd kartların genelde okuduğum yorumlara göre f/p olduğunu,ancak bütçe sınırı yoksa nvidia nın alınabileceğini okumuştum.Bana göre amd ekran kartlı ve amd işlemci daha mantıklı gözüküyor genelde oyun gibi ağır işler yapabileceğim için.Ancak hocam acaba kasa çok sıcak olmaz mı?

Ekran kartı ASUS Dual model, soğutma konusunda kötü değil. Ryzen 5 5600'in stok soğutucusu sırf oyunlarda yetecektir. Şu an sistemdeki kasa VG10F, VG10F'nin özelliklerinde mesh yazıyor, mesh olması da yardımcı olur bu konuda. Düşündüğünüz kadar sıcak olacağını düşünmüyorum fakat endişeleniyorsanız yanında işlemci soğutucu olarak bunu alabilirsiniz:

a

anladım hocam, çok teşekkür ederim

hocam amd kartların genelde okuduğum yorumlara göre f/p olduğunu,ancak bütçe sınırı yoksa nvidia nın alınabileceğini okumuştum.Bana göre amd ekran kartlı ve amd işlemci daha mantıklı gözüküyor genelde oyun gibi ağır işler yapabileceğim için.Ancak hocam acaba kasa çok sıcak olmaz mı?

anladım hocam, çok teşekkür ederim
Şimdiden hayırlı olsun hocam, sistemi aldığınızda sistemin performansını paylaşır mısınız?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı