16-17K Bütçeli Full Set PC Toplama

Bütçe
16000 17000 TL arası
15-15.5K falan tutar sanırım. Ekipmanlara yeterli para kalmaz derseniz B550 ve 3060 Ti düşebilirsiniz anakart ve ekran kartında ama ekipman zamanla alınabilir, değiştirebilir. Ama her dakika anakart, ekran kartı değiştirmek mümkün olmayabilir.
Hocam Almanya'da ekran kartı 6200'e geliyor siz hepsini TR'den mi hesapladınız?

Hayır son 1-2 haftadır takip ettiğim Almanya ve Türkiye fiyatlarından karma bir sistem topladım. Benimde Almanya'dan getirmek istediğim ürünler var. Dolayısıyla Avrupa fiyatlarını da az çok tkaip ediyorum. Bazı ürünler Türkiye'de daha ucuz bazıları ise Avrupa'da.

Hayır son 1-2 haftadır takip ettiğim Almanya ve Türkiye fiyatlarından karma bir sistem topladım. Benimde Almanya'dan getirmek istediğim ürünler var. Dolayısıyla Avrupa fiyatlarını da az çok tkaip ediyorum. Bazı ürünler Türkiye'de daha ucuz bazıları ise Avrupa'da.
Hocam 16.5K oluyor da ben 3060Ti alsam ne kaybederim yaklaşık aralarında 15FPS var testlere göre.
200 Euro var arada Zotac RTX 3060Ti alacağım. 2 fanlı ama soğutması iyi çünkü ekipmana para kalmıyor.

Evet çok büyük bir fark yok aralarında performans olarak ama 200 Euro fark bana biraz fazla geldi. Gigabyte 3070 Master yüksek seviye bir kart. Zotac NVIDIA tarafında çokta ısınamadığım bir firma ama bu kişisel bir ısınamama yanlış anlaşılmasın. Ben yinede ASUS, MSI, Gigabyte ve EVGA dörtlüsünü değişmem NVIDIA tarafında.

Tabii şu an stok sıkıntıları piyasayı yükseltiyor olabilir. Ben alacak olsam 3070 alır ekipmanı ise zamanla alırdım. Mesela kulaklık zaman içinde iyi bir model alınabilir.

Hocam yalnız kasa soğutucu anakart çok uyumlu duruyor çok güzel.
Evet çok büyük bir fark yok aralarında performans olarak ama 200 Euro fark bana biraz fazla geldi. Gigabyte 3070 Master yüksek seviye bir kart. Zotac NVIDIA tarafında çokta ısınamadığım bir firma ama bu kişisel bir ısınamama yanlış anlaşılmasın. Ben yinede ASUS, MSI, Gigabyte ve EVGA dörtlüsünü değişmem NVIDIA tarafında.

Tabii şu an stok sıkıntıları piyasayı yükseltiyor olabilir. Ben alacak olsam 3070 alır ekipmanı ise zamanla alırdım. Mesela kulaklık zaman içinde iyi bir model alınabilir.

İnsanları kandırmanın bir manası yok diye düşünüyorum. Mevcutta bir bilgisayarım olmasa toplayacağım kasa aşağı yukarı önerdiğim gibi olur. Gözüm kapalı o parçaların her birini alırım.

X570 chipset modellerinde Gigabyte çok başarılı zira kendimde Gigabyte kullanıyorum.

Ekran kartında NVIDIA tercih etmiş olsaydım zamanında Gigabyte Aorus RTX 2070S alırdım muhtemelen çünkü 4 yıl garanti veren başka firma yok.

NVMe belki kızanlar olacaktır ama 1 TB SATA SSD fiyatına 1 TB NVMe alaniliyorsa neden sata alayım?

Umarım gönlünüzce toplayabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı