16-19 bin TL Gaming laptop önerisi

Bütçe
16-19 bin TL
Bu bütçenin üzerine çıkmam zor ama gene de değerlendireceğim. Alabileceğim en dolu cihazı almak ve sonradan pişman olmamak istiyorum. Bulduğum modelleri yazacağım, siz de üstüne ekleme ve yorum yapın.

# Monster Tulpar T5 v20.3
Bu bütçede en dolu cihaz bu 130W GPU, port zenginliği vs. ancak markasından dolayı çok tedirginim. Özellikle aşırı fan sesi ve yüksek sıcaklık değerleri olduğu söyleniyor.

# Lenovo IP Gaming 3
Fiyat olarak Tulpar ile aynı ancak GPU kaç W bilgim yok.
Ekran olarak daha iyi, kasa kalitesi ve soğutma olarak da bir tık iyi diye biliyorum. GPU'dan bir tık feragat edip Lenovo almak iyi bir fikir mi?

# Acer Nitro 5 serisi.
Çok fazla çeşidi var kafa karıştırıyor seçerken. GPU olarak 95W 3060 kullanıyor hepsi. Ancak soğutma konusunda Monster'den pek farkı olmadığı söyleniyor, ayrıca ekran tepkime süresi de 144Hz olmasına rağmen oldukça kötü. Yazdığım üç model içinde en soğuk baktığım cihaz Acer serileri yani.

Bunlar haricinde Excalibur var ve kesinlikle istemiyorum. Başka da bu bütçede 3060 GPU cihaz bulamadım.
Sözü ustalara bırakıyorum, farklı cihaz önerisi ve yazdıklarım hakkında yorum yaparsanız sevinirim. Bu hafta bitmeden karar verip siparişi vermek istiyorum.
 
Oyun FPS testi bekliyoruz dedigimde bana kışın oyun yasak dediniz oradan çıkarımladım.

Ama sadece 1 saatlik test yaptım.
Ama SS almayı unuttum.
Fortnite her şey Max ayarlar sıcaklık değerleri işlemci 90 civarı, ekran kartı genelde 80-83 arası gidip gelme.
FPS ise 80-85-90 civarı arası, DLSS kapalı, RTX kapali.

Hocam kontrol merkezinden renk geliştirme modunu açıp kullanır mısınız bir süre, ben kullanıyorum ama belli bir süre sonra Windows alt çubuğa dokunduğumda veya durduk yere özellik kapanıyor, ekran kendi kendine eski rengine dönüyor. Web moduna alırsanız değişince çok net yakalarsınız. Bu arada Sound Blaster cinema 6+ kullanınca ses kalitesi ciddi arttı.

Bilerek orayı ellemedim.
Ve evet Sound Blaster cidden ses kalitesini artırıyor.
 
Son düzenleme:
Monster T5 v21.6 almayı düşünüyorum, SSD eklemesi ile fiyatı 23.5 bin TL oluyor.

İlk olarak bu fiyat verilir mi?

İkinci olarak QHD ve RTX 3060 130W performansı nasıl olur, tatmin eder mi? Aslında pek ümidim yok ama QHD ekranı oyunda zorlansa bile film, YouTube ve maç izlerken işime yarar diye de düşünüyorum. Cihaz hakkında genel olarak yorum yapar mısınız?
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı