16-20-20 CL ve 16-18-18 CL RAM bir arada sıkıntı çıkarır mı?

@luci666 hocam CPU-Z birden fazla RAM varsa her daim öyle gösteriyor, güvenme oraya. Benim kasada 3 tane RAM takılı şu an bende de dual channel gösteriyor CPU-Z 🙂
Hocam aslında örnek olsun diye gönderdim. CL 16-18-18 çalışabilen bir RAM, CL 16-20-20 olarak çalışacaktır. Oyun içi FPS değerlerimin RAM darboğazı harici yükseldiği için dual çalıştıkları kanısına vardım. :)

Edit: Eşeğin aklına karpuz kabuğunu düşürdün, yeni aldığım RAM'i çıkarıp RAM tüketimi düşük olan bir oyunda FPS değerlerini deneyeceğim. :D

Bir de CL 16-18-18 yazıyor ya bu RAM CL 16 mıdır yoksa CL 18 midir? Ben önceden sadece bu değerleri 2 haneli olarak biliyordum. Kafamı karıştırdı.

Bir de CL 16-18-18 yazıyor ya bu RAM CL 16 mıdır yoksa CL 18 midir? Ben önceden sadece bu değerleri 2 haneli olarak biliyordum. Kafamı karıştırdı.
CL değerleri 1 tane veya 4 tane değildir. Aslında 15-20 tane belki de daha fazla gecikme değeri var. Sub-timings olarak geçiyorlar. En önemlileri ilk 5-6 tanesi olduğu için onları yazıyorlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı