Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Hocam aslında örnek olsun diye gönderdim. CL 16-18-18 çalışabilen bir RAM, CL 16-20-20 olarak çalışacaktır. Oyun içi FPS değerlerimin RAM darboğazı harici yükseldiği için dual çalıştıkları kanısına vardım.@luci666 hocam CPU-Z birden fazla RAM varsa her daim öyle gösteriyor, güvenme oraya. Benim kasada 3 tane RAM takılı şu an bende de dual channel gösteriyor CPU-Z![]()
CL değerleri 1 tane veya 4 tane değildir. Aslında 15-20 tane belki de daha fazla gecikme değeri var. Sub-timings olarak geçiyorlar. En önemlileri ilk 5-6 tanesi olduğu için onları yazıyorlar.Bir de CL 16-18-18 yazıyor ya bu RAM CL 16 mıdır yoksa CL 18 midir? Ben önceden sadece bu değerleri 2 haneli olarak biliyordum. Kafamı karıştırdı.
CL değerleri 1 tane veya 4 tane değildir. Aslında 15-20 tane belki de daha fazla gecikme değeri var. Sub-timings olarak geçiyorlar. En önemlileri ilk 5-6 tanesi olduğu için onları yazıyorlar.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.