16 bin TL'ye R5 7600 sisteme ekran kartı önerisi

Bütçe
16k

osqanli

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart : MSI B650 Gaming Plus Wifi
İşlemci : AMD Ryzen 5 7600
EkranKartı : MSI RX570 Armor 8GB
Ram : PATRIOT Viper Elite 16GB DDR5
Kasa: XIGMATEK Diamond 600w 80+
Meslek
Stajyer
Merhaba arkadaşlar.

Geçtiğimiz aylarda sistemimi yükseltmeye başlamıştım ve bu konuda sizlerden yardım alarak ilerleyip “işlemci, RAM, anakart” yükseltmesi yaparak başlamıştım. Şimdi ise sıra ekran kartına geldi ve yine buradayım.

Şu anki sistemim.
AMD Ryzen 5 7600.
MSI B650M Gaming Plus.
Patriot Viper Elite 16 GB 6000MHz.
RX 570 Armor 8 GB.
Xigmatek diamond 600W 80Plus kasa.

Gelelim bilgisayarda neler yaptığıma. İlk olarak 1080p kullanıyorum ve tahminimce bu yıl 2K ya da üstüne geçmem tabii ki de oyun olmazsa olmaz fakat yayın yapmak video çekmek ve edit yapmak gibi amaçlarım da var ayrıca bilişim yazılım okuyorum bu yüzden kod programları da kullanacağım.

Aklımda ki kart.
Pny Rtx 4060ti 8gb 3 Fan
8 GB çok yeterli değil diye gördüm fakat 1080p yeterli diye biliyorum ki zaten karta uzun ömürlü bakmıyorum ilerleyen zamanlarda bütçemi arttırıp daha iyi karta geçerim.
Bütçem 16k fakat çok gerekirse 17'yi zorlarım.

Ekran kartı markasında NVIDIA'ya hep bir sıcak bakmışımdır bu yüzden RTX 4060 Ti şahsen düşündüm gerek yazılımsal gerek DLSS gerek RTX bir de yılların hayali bana bu kartı aldırmaya zorluyor sizler ne düşünüyorsunuz sizce üzer mi?

Merhaba arkadaşlar.

Geçtiğimiz aylarda sistemimi yükseltmeye başlamıştım ve bu konuda sizlerden yardım alarak ilerleyip “işlemci, RAM, anakart” yükseltmesi yaparak başlamıştım. Şimdi ise sıra ekran kartına geldi ve yine buradayım.

Şu anki sistemim.
AMD Ryzen 5 7600.
MSI B650M Gaming Plus.
RX 570 Armor 8 GB.

Gelelim bilgisayarda neler yaptığıma. İlk olarak 1080p kullanıyorum ve tahminimce bu yıl 2K ya da üstüne geçmem tabii ki de oyun olmazsa olmaz fakat yayın yapmak video çekmek ve edit yapmak gibi amaçlarım da var ayrıca bilişim yazılım okuyorum bu yüzden kod programları da kullanacağım.

Aklımda ki kart.
Pny Rtx 4060ti 8gb 3 Fan
8 GB çok yeterli değil diye gördüm fakat 1080p yeterli diye biliyorum ki zaten karta uzun ömürlü bakmıyorum ilerleyen zamanlarda bütçemi arttırıp daha iyi karta geçerim.

Ekran kartı markasında NVIDIA'ya hep bir sıcak bakmışımdır bu yüzden RTX 4060 Ti şahsen düşündüm gerek yazılımsal gerek DLSS gerek RTX bir de yılların hayali bana bu kartı aldırmaya zorluyor sizler ne düşünüyorsunuz sizce üzer mi?

2. elde 3070 olabilir sıfır olarak alacaksanız bu bütcede 5000 serisini beklemenizi tavsiye ederim.

2. elde 3070 olabilir sıfır olarak alacaksanız bu bütcede 5000 serisini beklemenizi tavsiye ederim.

5000 serisi tuzlu olacak gibi duyumlar aldım bir de asgari ücrete gelecek zam haberleri bile fiyatları bir hayli yükseltti kendim fark ettim 1 ay önce bu bütçenin aşağısına alabiliyordum. Bu durum ürkütüyor açıkçası🥹

Merhaba arkadaşlar.

Şu anki sistemim.
AMD Ryzen 5 7600.
MSI B650M Gaming Plus.
RX 570 Armor 8 GB.

Aklımda ki kart.
Pny Rtx 4060ti 8gb 3 Fan

NVIDIA takıntın yoksa AMD'nin 7700XT modeline bakabilirsin.

Kusura bakmayın arkadaşlar çalışıyorum bu yüzden geç cevap vereceğim.
Öneriler için teşekkür ederim ikinci el ya da AMD'den önce size saydığım kullanım amaçları için bu kart bana yeterli gelir mi öncellikle bunu sorayım ikinci olarak NVIDIA takıntım yok ama gördüğüm konular da sadece oyun istiyorsanız AMD edit yayın uğraşılacaksa NVIDIA daha doğru olur gibi mesajlar gördüm doğru mudur? Son olarak ikinci el güvenilir olur mu emin değilim. Şimdiden teşekkürler.

Bu arada Irak'ta çalışıyorum şu anda, burada ucuza mağazadan sıfır bulsam gümrükde sıkıntı olur mu vergi falan oluyor mu oluyorsa aynı fiyata mı denk gelir bir de garantisi nasıl olur?

Orta sınıfta amd saf güç olarak daha tercih edilesi kart.
Şöyle örnek vereyim bende hem rx6900xt var hemde rtx4070S.
Oyunlarda rx6900xt 2k da daha iyi. Pubg steam de ve rdr2 de bütün ayarlar ultra da rx6900xt eziyor. Sadece fps olarak değil. Kaplamalar daha kaliteli, renkler daha gerçekçi. Açık yürekli olarak söyleyebilirim ki rtx4070S aldığıma pişman oldum. Rx7900xt alabiliyordum.
Sosyal medyanın gazına geldim ve Nvidia yı tercih ettim.

Son söz. Şahsi görüşüm olarak oyun oynuyorsanız Rtx4080S almayacaksanız amd tercih edilmeli. Nvidia nın berbat fiyat politikası yüzünden. Orta seviye kartları bukadar pahalı olmamalı.

Orta sınıfta amd saf güç olarak daha tercih edilesi kart.
Şöyle örnek vereyim bende hem rx6900xt var hemde rtx4070S.
Oyunlarda rx6900xt 2k da daha iyi. Pubg steam de ve rdr2 de bütün ayarlar ultra da rx6900xt eziyor. Sadece fps olarak değil. Kaplamalar daha kaliteli, renkler daha gerçekçi. Açık yürekli olarak söyleyebilirim ki rtx4070S aldığıma pişman oldum. Rx7900xt alabiliyordum.
Sosyal medyanın gazına geldim ve Nvidia yı tercih ettim.

Son söz. Şahsi görüşüm olarak oyun oynuyorsanız Rtx4080S almayacaksanız amd tercih edilmeli. Nvidia nın berbat fiyat politikası yüzünden. Orta seviye kartları bukadar pahalı olmamalı.
Hocam AMD video çekme yayın yapma edit gibi işlerde iyi performans sunuyor mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı