16 Çekirdekli Intel Alder Lake İşlemci Benchmark Testine Girdi

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
16 Çekirdekli Intel Alder Lake İşlemci Benchmark

8 büyük ve 8 küçük çekirdeği bir araya getiren işlemci, 12. nesil Alder Lake ailesinin bir parçası. Alder Lake platformu, Intel’in 12. nesil işlemcilerini temsil ediyor ve şirketin masaüstünde hibrit yaklaşımını benimsediği ilk ürün grubu olacak. Bu işlemcilerden daha önce çok kez bahsetsek de ilk defa teste girdiğini görüyoruz. SiSoft Sandra girdilerinde keşfedilen CPU, 8 […]

Devamı: 16 Çekirdekli Intel Alder Lake İşlemci Benchmark Testine Girdi
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Kumdan kale Intel. 14nm+++++++ mı acaba, yoksa 10nm oldu mu?
Nm'ye göre işlemci mi tercih ediyorsunuz siz? Yoksa meraktan mı sordunuz? Merak ettim açıkçası.

@360388, @PanzerTR daha ortalıkta 12.nesil işlemcilerin özellikle de masaüstü platformuna ait çok çekirdekli modellerin resmi çıkışları ve testleri henüz gündemde değilken bu göndermiş olduğunuz yorumlar sanki biraz fazla önsezisel gibi geldi bana. Dediğiniz gibi oyun noktasında 'kale male' de kalmayabilir veya şimdi de olduğu gibi bu liderliğini de devam ettirebilir, daha kesin bir şey belli değil. Ama bence bu tarz paylaşım ve yaklaşım tarzı biraz taraf tutarmış gibi izlenim bırakıyor, belki amacınız bu değildi, eleştirmek veya istediğiniz gibi kurallar çerçevesinde istediğiniz yorumu da yapabilirsiniz elbette ki doğal hakkınız ama dışarıdan böyle görünüyor, belirtmiş olayım.

Son düzenleme:
Nm'ye göre işlemci mi tercih ediyorsunuz siz? Yoksa meraktan mı sordunuz? Merak ettim açıkçası.

@360388, @PanzerTR daha ortalıkta 12.nesil işlemcilerin özellikle de masaüstü platformuna ait çok çekirdekli modellerin resmi çıkışları ve testleri henüz ortalıkta yokken bu göndermiş olduğunuz yorumlar sanki biraz fazla önsezisel gibi geldi bana. Dediğiniz gibi oyun noktasında 'kale male' de kalmayabilir veya şimdi de olduğu gibi bu liderliğini de devam ettirebilir, daha kesin bir şey belli değil. Ama bence bu tarz paylaşım ve yaklaşım tarzı biraz taraf tutarmış gibi izlenim bırakıyor, belki amacınız bu değildi, eleştirmek veya istediğiniz gibi kurallar çerçevesinde istediğiniz yorumu da yapabilirsiniz elbette ki doğal hakkınız ama dışarıdan böyle görünüyor, belirtmiş olayım.
Takmayın hocam nm yüksek olunca çok kötü olduğunu sanıyorlar. 7 nm olmasına rağmen hala Intel'i tek çekirdekte geçemeyen AMD var tabii bunları konuşamaz fanboylar.

Takmayın hocam nm yüksek olunca çok kötü olduğunu sanıyorlar. 7 nm olmasına rağmen hala Intel'i tek çekirdekte geçemeyen AMD var tabii bunları konuşamaz fanboylar.

Ben fanboy değilim. AMD Zen 3 mimarisi bayağı güçlü olacak gibi gözüktüğü için öyle dedim.

@360388, @PanzerTR daha ortalıkta 12.nesil işlemcilerin özellikle de masaüstü platformuna ait çok çekirdekli modellerin resmi çıkışları ve testleri henüz gündemde değilken bu göndermiş olduğunuz yorumlar sanki biraz fazla önsezisel gibi geldi bana. Dediğiniz gibi oyun noktasında 'kale Male'de kalmayabilir veya şimdi de olduğu gibi bu liderliğini de devam ettirebilir, daha kesin bir şey belli değil. Ama bence bu tarz paylaşım ve yaklaşım tarzı biraz taraf tutarmış gibi izlenim bırakıyor, belki amacınız bu değildi, eleştirmek veya istediğiniz gibi kurallar çerçevesinde istediğiniz yorumu da yapabilirsiniz elbette ki doğal hakkınız ama dışarıdan böyle görünüyor, belirtmiş olayım.

Haklısınız sadece tahmin yaptım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı