16 GB DDR4 2933MHz vs. 24 GB DDR4 2400MHz

Smodbelex

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, yeni bir Monster bilgisayar siparişi verdim. Elimde 8 GB DDR4 2400 MHz RAM var. Verdiğim siparişteki RAM ise 16 GB DDR4 2933MHz. Bir RAM slotum boşta bu slota eski RAM'i takıp 24 GB 2400MHz de kullansam mı daha iyi olur yoksa tek başına 16 GB 2933MHz mi, daha iyi aralarındaki FPS ve hız farkı ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
24 GB RAM şu an için büyük bir ihtiyaç değil diye düşünüyorum. FPS olarak en fazla 3-5 FPS fark ettirir. Render veya çoklu işlem yapacaksanız 24 GB kullanın. Yoksa 16 gayet yeterli olacaktır. Bedava olduğunu düşünürsek 24 GB'nin de eksi bir yönü yok. MHz azalışı size çok fazla zarar vermeyecektir belki fark etmezsiniz bile.

Arkadaşlar, yeni bir Monster bilgisayar siparişi verdim. Elimde 8 GB DDR4 2400 MHz RAM var. Verdiğim siparişteki RAM ise 16 GB DDR4 2933MHz. Bir RAM slotum boşta bu slota eski RAM'i takıp 24 GB 2400MHz de kullansam mı daha iyi olur yoksa tek başına 16 GB 2933MHz mi, daha iyi aralarındaki FPS ve hız farkı ne olur?
Oyun
RAM kullanan işler yapıyorsanız 2400MHz'de 24 GB kullanabilirsiniz, yapmıyorsanız da olur. MHz farkı fark edilmez.

Farklı mhz ramler kullanmak kesinlikle mantık işi değildir. 24 gb ram belleğine hiç bir oyun ihtiyaç duymuyor. 16gb size yeter.

Çift slot daha performanslı olur, bilmeyen zaatlar doluşup "hangi oyun 16 GB istiyor" gibi gereksiz ve boş atıflarda bulunmuşlar.

Sen çok bildiğin'den farklı frekans değerlerine sahip RAM'lerin performanslı olacağını söylemişsin tebrikler.

Sen çok bildiğin'den farklı frekans değerlerine sahip RAM'lerin performanslı olacağını söylemişsin tebrikler.
2933 Mhz ram takacaksın birde 2400 Mhz ram takacaksın. Pek mantıklı gelmiyor bana çünkü Frekans değerleri uyumsuz ve sistem bocalama yaşar en düşük frekans hızını baz alır. Kısaca sistemi kısa zamanda çöp edersin.
Oyun

Farklı mhz ramler kullanmak kesinlikle mantık işi değildir. 24 gb ram belleğine hiç bir oyun ihtiyaç duymuyor. 16gb size yeter.
Çalışırsa hiçbir sorun teşkil etmez, en düşük hız baz alınır, başka da bir şey olmaz. Bocalar falan diyen arkadaşım, nereden biliyorsun? Nereden öğrendin tam olarak?

Çalışadabilir, çalışmayadabilir. Zaten elinizde varmış, takın gitsin. Çok FPS farkı olmaz, en fazla 1-2.

Çalışırsa hiçbir sorun teşkil etmez, en düşük hız baz alınır, başka da bir şey olmaz. Bocalar falan diyen arkadaşım, nereden biliyorsun? Nereden öğrendin tam olarak?

Çalışadabilir, çalışmayadabilir. Zaten elinizde varmış, takın gitsin. Çok FPS farkı olmaz, en fazla 1-2.

Biz ne dedik en düşük frekans değerini baz alır demedik mi ? Sen benden farklı ne söyledin şimdi ?

2933 MHZ kullanmak varken ne diye 2400 kullansın hangi akıl işi bu yöntemi önerir. Bocalar diyen kişi benim nerden bildiğimi söyleyim. 2933-2400 MHZ bu zaten yeterlidir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı