16 GB DDR4 sistemi yükseltme önerisi

Mevcut sistem: AMD Ryzen 5 5600X.
RTX 3060 ekran kartı
Xgp DDR4 2x8 RAM (2x16 yapmak istiyorum)
ASUS B450 m Dragon anakart (AM4 ve DDR4 olmalı 2 M.2 yuvası olursa güzel olur)
500 GB SSD(1TB yapmak istiyorum)

Ekran kartı yükseltmiyorsan 15k bütçe ile DDR5'e geçebilirsin. Elindeki mevcut işlemci anakart RAM'leri satarsın üstüne ekran kartını da sonra satar güzel bir ekran kartı alırsın.

DeepCool AG400 hava soğutucusu var hocam RAM yükseltmenin aşırı fark yaratmayacağını biliyorum ama 16 artık yetersiz gelmeye başladı ekran kartı değiştirecek kadar da bütçe yok bir de SSD 1TB yaptımmı mevcut durumda yeterli olur diye düşünüyorum tavsiyen varsa bekliyorum.

SSD al hocam yetmiyor cidden. Ben bütçeyi üstüne ekleme şeklinde düşününce yetiyor aslında ekran kartı yükseltmek masraflı değil. 3060'ı ikinci el 7000'e satsan üstüne 12-13 arasına bulursun 3080 vereceğin 5-6k olur en azından net 2 kat saf güç farkı olur onun harici mantıklı gelmiyor RAM zaten ucuza halledilir.

Ekran kartı yükseltmiyorsan 15k bütçe ile DDR5'e geçebilirsin. Elindeki mevcut işlemci anakart RAM'leri satarsın üstüne ekran kartını da sonra satar güzel bir ekran kartı alırsın.

Hocam yok DDR5'e geçmek istemiyorum.

SSD al hocam yetmiyor cidden. Ben bütçeyi üstüne ekleme şeklinde düşününce yetiyor aslında ekran kartı yükseltmek masraflı değil. 3060'ı ikinci el 7000'e satsan üstüne 12-13 arasına bulursun 3080 vereceğin 5-6k olur en azından net 2 kat saf güç farkı olur onun harici mantıklı gelmiyor RAM zaten ucuza halledilir.

Haklısınız hocam ama şu an için hiç ekran kartı işlemci değiştirme fikrim yok.

Yapacağınız şeyler 32 RAM ve SSD gibi görünüyor. Bize kulak vermiyosunuz çünkü. B450M'den sonra başka bir anakart B550 olur X570 olur onlara da gerek yok.

Hocam DDR5 sisteme geçiş ihtiyacı duymuyorum 1. ekran kartım günümüz koşullarında hala gayet iyi 2. işlemcimde aynı şekilde ben sadece anakart RAM ve SSD değişimi yapmak istiyorum ayrıca DDR5 AM5 bir sistemin ne kadar bir artısı olabilir mi?

Hocam DDR5 sisteme geçiş ihtiyacı duymuyorum 1. ekran kartım günümüz koşullarında hala gayet iyi 2. işlemcimde aynı şekilde ben sadece anakart RAM ve SSD değişimi yapmak istiyorum ayrıca DDR5 AM5 bir sistemin ne kadar bir artısı olabilir mi?
Hocam ekran kartı tavsiyeside yapardık. DDR5 ileride geçersen anakartıyla ramiyle uğraşırsın. Şimdi b550m almak bence saçma olur.

Hocam ekran kartı tavsiyeside yapardık. DDR5 ileride geçersen anakartıyla ramiyle uğraşırsın. Şimdi B550M almak bence saçma olur.

Hocam siz olayı yanlış anladınız sanırım şu an için sadece öneri alıyorum B550M almayacağım alabilirim de ama şu an için bana sadece 2 M.2 slotu olan DDR4 AM4 anakart önerisi lazım bildiğiniz RAM SSD varsa onu da önerebilirsiniz artı olarak bahsettiğiniz gibi DDR5 bir sisteme geçmek istesem standart bir işlemci olan Ryzen 5 7500F bile 6K yani bir de bunun üstüne DDR5 RAM AM5 anakart eklenecek yani şu an için DDR4 ve AM4 ile devam etmenin mantıklı olduğunu düşünüyorum çok da geride kalmış değiliz yani :D

Hocam siz olayı yanlış anladınız sanırım şu an için sadece öneri alıyorum B550M almayacağım alabilirim de ama şu an için bana sadece 2 M.2 slotu olan DDR4 AM4 anakart önerisi lazım bildiğiniz RAM SSD varsa onu da önerebilirsiniz artı olarak bahsettiğiniz gibi DDR5 bir sisteme geçmek istesem standart bir işlemci olan Ryzen 5 7500F bile 6K yani bir de bunun üstüne DDR5 RAM AM5 anakart eklenecek yani şu an için DDR4 ve AM4 ile devam etmenin mantıklı olduğunu düşünüyorum çok da geride kalmış değiliz yani :D

Ben size öneri yapayım 15k yı geçmeden bir düşünün.
Buyurun 15k. 32 RAM alma isteğiniz için attım. Anakarttada 2 tane M.2 slotu bulunuyor. İstekleriniz doğrultusunda parçalar.

Ben size öneri yapayım 15k yı geçmeden bir düşünün.
Buyurun 15k. 32 RAM alma isteğiniz için attım. Anakarttada 2 tane M.2 slotu bulunuyor. İstekleriniz doğrultusunda parçalar.

Öneriniz için teşekkürler hocam AM5 ve DDR5 ürünlerin piyasa fiyatlarindan haberim pek yoktu gerçekten söylediğiniz gibi SSD RAM ve anakart yükseltmesi yapmamla aynı fiyata denk geliyor ama şu anda nedense anakart değişimi yapmama pek gerek olmadığını düşünmeye başladım zaten değiştirmek istememin sebebi önceki anakarttan çıkacak SSD'yi kullanabilmek içindi ama en kötü 2 TB SSD ve DDR4 2x16 RAM yapabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı