16 GB RAM 10,4 kullanılabilir yazıyor

RAM'ler uyumsuz gibi. Bu bilgisayara sağ tıklayıp özellikleri atın.

Yukaridaki arkadaş APU demiş fakat APU'yla alakası yok arkadaki uygulamalar ve Windows'un 6 GB RAM yemesi gayet normal. 12 GB RAM'im var bende de 6 GB kullanılabilir yazıyor.

Yukaridaki arkadaş APU demiş fakat APU'yla alakası yok arkadaki uygulamalar ve Windows'un 6 GB RAM yemesi gayet normal. 12 GB RAM'im var bende de 6 GB kullanılabilir yazıyor.
Görev yöneticisinden değil, PC özelliklerinden öyle gösteriyor. Ayrıca dahili GPU'nun 6 GB paylaşılmış belleği var. Yani APU ile alakası var.

Hocam bu zaman için de uygulama vs. yüklediyseniz olabilir.

Yok hocam 4 çıkarıp yerine 8'lik modül taktım arka arkaya.
Görev yöneticisinden değil, PC özelliklerinden öyle gösteriyor. Ayrıca dahili GPU'nun 6 GB paylaşılmış belleği var.

Eksik 5,6 GB RAM donanıma ayrılmış gözüküyor hocam. RAM'ler SK Hynix marka ve N11'den aldım, kodlarına kadar her şey aynı, birisi mavi PCB diğeri yeşil PCB. Mağazalardan birisi fake RAM göndermiş olabilir mi sizce?

Merhabalar. Laptop'uma RAM yükseltmesi yaptım ve 16 GB'a yükselttim fakat görsellerde görüldüğü üzere kullanılabilir RAM miktarı 10,4 GB yazıyor. Bunun sebebi ne olabilir, normal midir?
Sağ tarafta geri kalan 5.6 gb ramin donanıma ayrıldığı yazıyor. Galiba apu sistem kullanıyorsunuz

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı