16 GB RAM 8 GB olarak gözüküyor

Arkadaşlar merhaba öncelikle hepinize iyi günler diliyorum. Benim sistemim işlemci: AMD Ryzen 5 1600 ekran kartı: GTX 1050 Ti OC anakart: Gigabyte A320M S2H 16 GB de HyperX RAM'im var ancak RAM'in 8.1'ini donanıma ayırmış ve kullanılabilir 7.9 olarak gözüküyor forumda gördüğüm bütün şeyleri denedim yazmadan önce ancak işe yaramadı farklı bir çözüm önerisi olan var mı acaba quick CPU da belleğe baktığımda ise 16 GB yüklü 9.80 commit limit olarak gözüküyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkür ederim.

Bende aynı sorun olduğunda RAM'im bozulmuştu yeniden alıp takmıştım. 2. olasılık ise RAM limitine bakın ayarlardan. 16'nın 8'ini kullanıyor olabilir.
 
BIOS'da RAM'in 16 GB olarak görünüyor mu?
evet hem biosta hem kaynak izleyicisinde gözüküyor

Bende aynı sorun olduğunda RAM'im bozulmuştu yeniden alıp takmıştım. 2. olasılık ise RAM limitine bakın ayarlardan. 16'nın 8'ini kullanıyor olabilir.
hepsine baktım limit yok ramleri farklı pc de test ettim ramlerdede sorun yok sorun çok büyük ihtimal windows veya bios ayarlarından donanımla alakalı değil ama çözemedim işte
 
Format atmışsınız, RAM'leri başka pc de denemişsiniz ve sorun görmemişsiniz. Aklıma gelen anakartın BIOS'u yada fiziksel olarak kendisi. Ben olsam; ramleri test ettiğiniz diğer pc nin ramlerini kendi anakartımda denerdim. Eğer düzgün çalışıyorsa sorun ya sizin ramlerinizdedir yada anakart yada BIOS'dadır. Eğer böyle bir şansınız yoksa, aklıma gelen diğer şeyler; BIOS güncellemesi, farklı sürüm Windows kurmak (Örn; Win11 Home, Pro vs). RAM frekanslarını 2133 yapmak.
 

Geri
Yukarı