Çözüldü 16 GB RAM alıp 4+16 yapılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yally0509

Decapat
Daha fazla  
Sistem RTX 3060 laptop CPU AMD Ryzen 5 5600H RAM Samsung DDR4-3200 (1600MHz) iki tane 4 GB toplam 8 GB RAM var. 2 slot da dolu. 16 GB RAM almayı düşünüyorum (16+4). Benim bildiğim alacağım RAM'in markası ve MHz'ı önemli ama yine de bilenlere sormak istedim, iyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Mantıksız ve performansı iyi olmaz çükü Flex channel çalışır. 16 GB modülün 4 GB kısmı diğer 4 GB ile Dual çalışır. Kalan 12 GB Single channel olur. Elinizde olan 2x4GB modülülleri satıp 2x8GB almanız en iyisi olur.
Mantıksız ve performansı iyi olmaz çükü Flex channel çalışır. 16 GB modülün 4 GB kısmı diğer 4 GB ile Dual çalışır. Kalan 12 GB Single channel olur. Elinizde olan 2x4GB modülülleri satıp 2x8GB almanız en iyisi olur.

Çözüm

Peki hangi RAM'i satın almalıyım link atabilir misiniz? HP'nin kendi servisinde taktırmayı düşünüyorum.

Peki hangi RAM'i satın almalıyım link atabilir misiniz? HP'nin kendi servisinde taktırmayı düşünüyorum.

Victus 16 cihazınız değil mi? O zaman servis ile uğraşmanıza gerek yok, kendiniz alıp yükseltebilirsiniz. Hasar vermezseniz garantiniz etkilenmiyor. Önerdiğim RAM ise:

Amazon kendi satıyor ve oldukça ucuz şu an.

Victus 16 cihazınız değil mi? O zaman servis ile uğraşmanıza gerek yok, kendiniz alıp yükseltebilirsiniz. Hasar vermezseniz garantiniz etkilenmiyor. Önerdiğim RAM ise:

Tamam 2 tane 8 GB alıyorum o zaman teşekkürler.

Ya da 2 tane 16 GB kullansam çalışır mı?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-01-31 saat 13.16.22_13bddd77.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-01-31 saat 13.16.22_13bddd77.jpg
    163,3 KB · Görüntüleme: 32
3200MHz alacağım değil mi? Yoksa 1600 MHz mi?

1600MHz RAM'ler DDR3, siz 3200MHz alacaksınız DDR4 SO-DIMM. CPU-Z üstünden bakıyorsanız DDR mantığından ötürü yarısı yazılır, o değer 2 ile çarpılmalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı